Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

hulp nodig bij WLAN!! DRINGEND!

Anoniem
wally
2 antwoorden
 • hallo, ik wil dus binnenkort een draaloos netwerk aanleggen omdat we ook binnenkort adsl krijgen. Nu heb ik heel wat vragen. Hier komen ze:
  -Wat houdt NAT in?
  -Wat houdt DHCP in?
  -Moet ik met een draadloze router nog steeds een modem bij de ADSL bestelling mee bestellen? (de router wil ik zelf kopen in de winkel)
  -Vroeger hadden mensen steeds problemen achter een router op internet met bv. MSN, Netmeeting, enz.
  -Welke merk WLAN routers/receivers raden jullie niet aan/welke wel?
  -Welke internet winkel is goedkoop in deze artikelen?

  Hopelijk kan ik antwoord krijgen op al mn vragen, want ik wil het snel allemaal realiseren!!
 • Oke, hier komen de antwoorden:

  - NAT staat voor Network Address Translation. Hiermee kun je onder één publiek IP-adres met een heel netwerk het Internet op. Als je servers wil draaien moet je in je router de desbetreffende poort open zetten naar de desbetreffende server. Een NAT-router vertaalt data-pakketjes van je interne netwerk naar het Internet en andersom.

  - DHCP (dynamic host configuration protocol) zorgt ervoor dat hosts op een netwerk (PC's, laptops, netwerkprinters, enz) automatisch een IP-configuratie krijgen. Met DHCP kun je de PC's voorzien van onder andere een IP-adres, subnetmask, default gateway, IP-adres voor DNS servers, enz. Dit gebeurt allemaal automatisch en je hebt er na de eerste keer instellen geen omkijken meer aan.

  - Je kan als je ADSL bij KPN bestelt (ik weet niet of het bij andere providers ook kan) ook de Alcatel SpeedTouch 570 bestellen. Dit is een modem en wireless router in een. Er zullen vast wel meer producenten zijn die hetzelfde maken, maar deze is niet al te duur, heel makkelijk te configureren en je hoeft er ook niet voor naar de winkel.

  - Tegenwoordig hebben mensen nog steeds problemen achter een router met MSN, Netmeeting enz. Doordat je achter NAT zit moeten poorten open gezet worden naar een PC die Netmeeting draait. Veel mensen weten niet welke poorten en protocollen Netmeeting gebruikt. Veel routers ondersteunen de protocollen die Netmeeting gebruikt niet (De SpeedTouch in ieder geval wel). Dit geeft dus nog steeds wat problemen. Het is vaak een kwestie van uitproberen. Je kan in ieder geval wel online met MSN, maar bestanden versturen en dat soort dingen kan voor problemen zorgen.

  - Welk merk wireless router? Alcatel SpeedTouch 570

  - Welke winkel? Gewoon bestellen met je ADSL pakket.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.