Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

IP adres in Windows XP

Anoniem
Japaveh
7 antwoorden
 • ik zit met een probleem dat zich al een tijdje voordoet wij hebben thuis 4 pc met adsl deze werken allemal met adsl op 1 na die van mijn broertje in windows 98 gaf de pc steeds verkeerde ip adressen. nu heb ik windows XP erop gezet maar niets hielp. hij kende nog steeds verkeerde ip adressen aan zijn computer toe. de netwerk kaarten zijn al omgewisseld maar niets hielp.WAt kan ik hier aan doen? en hoe kan ik in xp de ip adressen achterhalen van zijn computer?
 • ipconfig in een dosbox.
 • dat doe ik maar dan zie ik maar heel snel het en dan springt het weer weg.
 • [quote:ad1aa052be="driekusdirk"]dat doe ik maar dan zie ik maar heel snel het en dan springt het weer weg.[/quote:ad1aa052be]start > run > 'cmd' > [enter] > ipconfig > [enter] > voila, schermpje blijft staan ;)

  Jochem
 • Roep eerst de command prompt op via Start-> Run… -> cmd. Daarna bij de command prompt ipconfig uitvoeren.

  [edit]Darn, XBL is met net voor… :x :) [/edit]
 • [quote:2e560d6805="driekusdirk"]dat doe ik maar dan zie ik maar heel snel het en dan springt het weer weg.[/quote:2e560d6805]Uhm, ik denk dat je hier een stap overslaat? Jij doet waarschijnk Start -> Uitvoeren/Run -> ipconfig??

  Doe het eens als volgt: Start -> Uitvoeren/Run -> cmd -> ipconfig

  Greetz!
 • Jonge jonge, gaat wel goed he? Al drie keer hetzelfde antwoord. De juty is eensluidend. Klopt ook allemaal wel, maar dan heb je nog niets. Om aan je IP adres iets te veranderen moet je toch bij de netwerk eigenschappen kijken. Gaat wel lukken, de antwoorden komen drievoudig binnen. Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.