Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Broadband router Sitecom WL-018 maakt geen contact met inter

Anoniem
Anakin
12 antwoorden
  • Sinds kort heb ik de WL-018 wireless router van Sitecom aangeschaft. Alles netjes geïnstalleerd onder XP prof; via browser router "vertelt" dat ik via @home kabel surf (dus dynamische IP). Ook heb ik bij "hostname"mijn cpxxxx-a nummer ingevuld, alle pc's dezelfde werkgroepnaam.

    Echter, jullie begrijpen het al…geen internetcontact….

    Al van alles geprobeerd….reset,computernaam verandert, gekeken bij forums (trouble @home)….niks helpt…ligt het misschien aan de @home instellingen…?

    Wie heeft er suggesties, of links waarmee ik verder kan…?

    Bij voorbaat dank.
  • Heb je op de clients DHCP enabled? Is de router geconfigureerd als DHCP server? post eens de uikomst van een clients van de volgende actie

    start > run/uitvoeren > cmd > ipconfig /all

    daar staat meer info in voor ons
  • hostnaam
  • [quote:a41216cdd4="Neke63"]hostnaam[/quote:a41216cdd4]
    daar staat nog meer achter hoop ik…

    wat je ook kunt doen is, mocht copy paste vanuit een dosvenster niet lukken….

    ipconfig /all > file.txt

    en de inhoud van file.txt posten als
  • Foutje…

    Windows IP-configuratie



    Host-naam . . . . . . . . . . . .: JOS

    Primair DNS-achtervoegsel. . . . .:

    Knooppunttype: . . . . . . . . . .: onbekend

    IP-routering ingeschakeld. . . . .: nee

    WINS-proxy ingeschakeld . . . . . : nee



    Ethernet-adapter Draadloze netwerkverbinding:



    Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:

    Beschrijving . . . . . . . . . . .:

    MiniUSB Wireless Adapter

    Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-60-B3-6B-49-17

    DHCP ingeshakeld. . . . . . . . . : ja

    Autom. configuratie ingeschakeld. : ja

    IP-adres. . . . . . . . . . . . . : 192.168.123.108

    Subnetmasker. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

    Standaardgateway. . . . . . . . . : 192.168.123.254

    DHCP-server . . . . . . . . . . . : 192.168.123.254

    DNS-servers . . . . . . . . . . . : 192.168.123.254

    Lease verkregen . . . . . . . . . : woensdag 3 september 2003 22:28:24

    Lease verlopen . . . . . . . . . : woensdag 10 september 2003 22:28:24


    Kun je hier iets mee…..
  • Ik ken jouw merk niet. Ik neem aan dat alles al goed werkte toen je nog geen router had.

    1. met google zoeken op @home, er schijnt zelfs een website te zijn of een forum erover.
    2. Je moet de router opnieuw laten zoeken (reset dacht ik of stroon uit en aan). Let op : niet te vroeg opgeven. Laat hem gewoon 10 minuten zoeken. Tijd geleden mijn zwager geholpen met een US robotics router.
    We hadden de moed al opgegeven en we zetten de router weer aan, effe kleteen of balen en na 5-6-7-8 minuten zagen we plotseling dat hij het wel deed. Van een ander gehoord dat het ook best lang kan duren
    Hopelijk heb je hier wat aan.
  • Heb al lang (héél) lang gewacht maar dee 't niet. Die site die je bedoelt is waarschijnlijk troubles @home….

    heb al vaker gehoord @home , XP-instellingen onvoldoende support.

    Nog andere tips…?
  • vanuit een dos-venster even

    1) pingen naar de gateway. dus ping 192.168.123.254
    2) pingen naar 129.125.22.50
    3) pingen naar www.fmf.nl


    1 werkt alleen netwerk intern ok.. maar probleem zit tussen de modem in de router, wat zegt het configscherm van de router, log files?
    1 & 2 werken maar 3 niet… DNS probleem
    niets werkt…dan kan ik je niet echt verder helpen
  • Ik kan alleen de router 192.168.123.254 pingen..de rest niet, terwijl de internetverbinding wel OK is.

    Motorola modem, 30 meter lange kabel…
  • Inderdaad, probeer ff wat Japaveh vermeld.

    Maar misschien dat de oorzaak al gevonden is? Als ik zo die IPconfig bekijk die je gepost hebt, dan zie ik dat de DNS-server gelijk is aan Gateway en DHCP-server? Kan me niet voorstellen dat dit access-point ook een DNS-proxy is? Ook niet in de handleiding teruggevonden trouwens…

    Ik heb ff de handleiding bekeken, en kwam een interesant regeltje tegen:[quote:a9e0445238]Voor sommige providers zal het noodzakelijk zijn het MAC address van de netwerkadapter te kopiëren waar eerst uw verbinding op aangesloten was. [/quote:a9e0445238]Als je dat niet gedaan hebt, dan krijgt je router dus ook geen IP-adres van de server van @home en zal dus aan de PC's in het netwerk ook geen juiste configuratie doorgegeven worden?

    Misschien kun je het nog eens proberen, met de PC direkt op de modem? En dan weer de ipconfig > c:\ip.txt herhalen? Vervolgens DNS-servers vergelijken?

    Suc6!
  • Mijn router fungeerd ook als DNS server voor m'n netwerk. In het configuratiescherm van m'n router kan ik 2 bestaande DNS servers instellen die de router gebruikt als resolf host waardoor de router ook als soort DNS fungeerd.

    De problemen de TS omschrijft lijkt er inderdaad op dat er geen verbinding is tussen de router en het modem aangezien pingen naar een (bestaand) ip niet werken.

    Het lijkt dus de komen door de acceptatie van het MAC adres door de modem..
  • Anakin en Japaveh jullie worden bedankt….het is gelukt m.b.v. het opnieuw invoeren van het MAC adres van de vorige netwerkkaart….wie verzint dit….@home of sitecom..?

    In ieder geval bedankt….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.