Vraag & Antwoord

Servers

wat is een geldige dns naam+hoe kom ik aan een gratis domein

Anoniem
Dilbert
4 antwoorden
 • dag mensen, ik wil een webserver draaien met apache, onder de besturings distro clarkconnect (www.clarkconnect.org) hij wil alleen dat ik een geldige dns nama opgeef, wat is een geldige dns naam en hoe kom ik aan een gratis domein. ik heb dot.tk al geprobeerd maar daar kun je niet je eigen ip adres opgeven omdat ie dan aangeeft dat het om een geforwarde website gaat.
  waar kan ik een gratis domein krijgen met deze funties:
  1 website hosting vanaf je eiegn ip adres (dit is een must het gaat tenslotte om de website
  2 email, dat ik een eigen mailserver kan draaien met eigen domein zonder dat het iets kost
  3 ftp server
  Twan
 • [quote:340caf046f="twanscholten"]en hoe kom ik aan een gratis domein.[/quote:340caf046f]Niet.
 • [quote:7777b6f5a2="Bill Gates"]Niet.[/quote:7777b6f5a2]

  Hoi,

  Dat is natuurlijk het simpelste antwoord. Maar inderdaad, als het gaat om een .nl of .com dan is dat het juiste antwoord. Als het gaat om een experimenteren, is cjb.net geschikt. Je kunt daar een IP-adres invullen (A record), een adres voor een mailserver (MX) en/of een hostname voor de DNS server (NS).

  Zelf ben ik op deze manier begonnen om kennis te maken met de software en de mogelijkheden. Toen ik de techniek onder de knie had, ben ik overgestapt op een 'echt' domein.

  Bij P. Bierman kun je voor 15 euro per jaar een .nl domein nemen. De DNS-servers worden voor je geleverd, maar verder moet je alles zelf doen.

  - Mark
 • Vraagje ? Heb je een een vast IP adres van je server ?

  Zo nee dan moet je eens op dyndns.org kijken. Hier kan je een dns naam koppelen aan een dynamic IP adres. Door een programmaatje genaamd Directupdate kan je dan zorgen dat daadwerkelijk de DNS naam gekoppeld word. Hierna kan je op dot.tk een andere naam koppelen aan je website.

  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.