Vraag & Antwoord

Servers

access to all mailboxes in Exchange

Anoniem
Leo S
11 antwoorden
 • Ik heb me exchange server vernieuwd (nu eindelijk met volledige exchange 2003 versie i.p.v. evaluatie versie)
  Maar nu stuit ik weer op hetzelfde probleem als ik de vorige keer al had en heb kunnen oplossen. Maar om de een of andere stomme reden ken ik me niet meer voor me halen wat ik precies heb gedaan.

  Mijn probleem is namelijk dat ik graag heb dat de administrator alle mailboxen kan inzien. Dit is standaard uitgeschakeld als je exchange installeerd en is ook niet zomeer ff met een vinkje aan te zetten.
  Er is een bepaalde manier voor dat dat lukt, maar ik zou echt niet meer weten hoe precies.
  Op o.a. Google heb ik het volgende kunnen vinden en weet dat het daar op lijkt maar het lukt nog steeds niet dus vraag ik me af of dat hetzelfde is als ik voorheen heb gebruikt.

  Als iemand hier ervaring mee heeft en de onderstaande links heeft bekeken, dan hoop ik dat die persoon mij kan vertellen of het klopt wat daar staat of dat het toch iets anders gaat.

  http://www.msexchange.org/tutorials/How_to_get_access_to_all_mailboxes_in_Exchange_2000_Server.html

  http://support.microsoft.com/support/kb/articles/Q262/0/54.asp

  alvast bedankt voor je reactie!

  .Ferry
 • In Exchange System manager ga je naar de mailbox store waarvan je alle rechten op de mailboxes wil hebben. Rechtsklik hierop en kies voor properties. Op het tabblad security kun je rechten op deze mailbox store zetten. Als je hier een account toevoegt en deze full control geeft kan hij als het goed is alle mailboxes openen. Misschien is het nodig om de information store of zelfs de hele server opnieuw te starten voordat deze wijziging doorgevoerd wordt.
 • dat had ik al gedaan met het administrator account, maar tot nog toe niet gelukt (incl. server reboot)
 • Voor zover ik het weet kan je dit niet zomaar in één keer doen, tenminste daar ben ik nog niet achter. Wat wel kan is per persoon aangeven wie nog meer gemachtigd is de mailbox te openen. Hier ga ik even van Exchange 2000 uit.
  Ga hiervoor naar Active Directory Users and Computers - properties opvragen van een gebruiker en op het tabblad Exchange Advanced klik je op de knop mailbox rights. Hier kan je de administrator toevoegen.
  Als je het tabblad Exchange Advanced niet hebt moet je in het menu View eerst de optie Advanced Features aanzetten.

  Wellicht kan het op zo'n manier ook in Exchange 2003

  Suc6
 • klopt,
  dat is een manier om verschillende personen rechten te geven op anders mailboxen, maar wel een beetje onhandig als je 1 iemand (ik wil dus de administrator) rechten wil op alle mailboxen en je heb er daar meer dan 100 van bijv. is een hoop klik werk.

  Maar goed, bedankt voor de suggestie.

  Ik kan je iig wel vertellen dat het zeker kan om dus de administrator in klap rechten te geven op alle mailboxen, maar zoals ik al eerder zei gaat dat niet zo makkelijk.

  Nu hoop ik alleen dat er nog iemand is die dat ook al een keer heeft gedaan en mij kan vertellen hoe dat ook al een weer gaat.

  Het is btw. voor Windows 2k3/exchange2k3 als voor Windows 2k/exchange2k hetzelfde

  Want ik heb het al een keer voor elkaar gekregen op beide versies afzonderlijk.

  Mocht ik er zelf nog achterkomen dan zal ik het zowiezo even vermelden hier, want deze functie is best handig voor vele systeembeheerders.
 • Ik ben zeer benieuwd, doe het dus altijd nog op de langzame manier :cry: omdat ik niet wist dat het anders kon. Hou ons op de hoogte :P
 • Het werkt toch echt zoals ik het heb uitgelegd. Ten minste, bij mij dan. Ook ik heb thuis een Exchange 2003 server draaien. Ik doe de volgende handelingen:

  - Open de system manager.
  - Vouw open: Administrative groups –> <naam van administrative group> –> Servers –> <naam van server> –> <naam van storage group>
  - Rechts klik op Mailbox store –> Properties
  - Tabblad security

  Hier voeg ik een account toe die alle rechten moet hebben en geef dit account Full Controll permission. Deze wijziging is meteen actief, dus hoef niets te herstarten.
 • [quote:97ecf6cc45="Leo S"]Het werkt toch echt zoals ik het heb uitgelegd. Ten minste, bij mij dan. Ook ik heb thuis een Exchange 2003 server draaien. Ik doe de volgende handelingen:

  - Open de system manager.
  - Vouw open: Administrative groups –> <naam van administrative group> –> Servers –> <naam van server> –> <naam van storage group>
  - Rechts klik op Mailbox store –> Properties
  - Tabblad security

  Hier voeg ik een account toe die alle rechten moet hebben en geef dit account Full Controll permission. Deze wijziging is meteen actief, dus hoef niets te herstarten.[/quote:97ecf6cc45]
  Ik heb momenteel de admin dus al op die andere manier rechten gegeven (per mailbox), maar zal zeker als ik in de gelegenheid ben het eens proberen. Alvast bedankt!
 • Als ik even goed terug denk dan vermoed ik dat Leo S wel gelijk heeft.
  De reden dat het bij mij dan nu nog niet werkt ben ik bang dat het aan iets anders ligt.
  Heb namelijk 2 win2k3 servers, 1 is 1e DC de 2 (mail server) is 2e DC.
  Me mail server heb ik dus pas herinstalleerd en heb dus het vermoeden dat er nog iets in me AD is blijven hangen wat het tegen werkt.

  Was toch al een keer van plan een schone start te beginnen i.v.m. verhuizing naar eigen woning dus ik denk dat ik dat eerst maar even ga doen voordat ik verder blijf proberen, terwijl het antwoord vermoedelijk al is beschreven door Leo S.

  Iedereen bedankt voor de reacties en ik zal het resultaat laten weten zodra ik me boeltje met een verse start weer heb draaien.

  Ferry
 • Heb even snel me Exchange ge-deinstalleerd (ook de Exchange Domain Servers en de Exchange Enterprise Servers verwijderd) en daarna Exchange weer opnieuw geinstalleerd.

  Na de installatie de oplossing van Leo S uitgevoerd en inderdaad, hij had gelijk.

  Mijn excuses naar Leo S dat ik hem niet meteen geloofde maar ik had namelijk nog een probleem met de Exchange Domain Servers en de Exchange Enterprise Servers die nog in me AD stonden en dus tegen werkte.

  Iedereen bedankt voor zijn hulp!

  Gr.
  Ferry
 • Mooi, weer iets om te noteren en te onthouden dus. Dit zal me wat tijd besparen in de toekomst :lol:
  Dus Leo S ook van mij [b:e8a39341f1]Bedankt!![/b:e8a39341f1]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.