Vraag & Antwoord

Servers

verkenner veroorzaakt reboot op w2000server?!?

Anoniem
thor2002
2 antwoorden
 • Brandend probleem, help help! Server met w2000 server, vanochtend geprobeerd een servicepack te downloaden (niet de express versie, gewoon de hele bups binnentrekken. Ruimte zat.) wat resulteerde in een server timeout. Verder draaide de machine redelijk rustig, soms iets traag in het net.
  ´s middags een bestand (html) aangepast, krijg ik een melding dat er een sharing violation is. Da´s rottig, dus het bestand voorlaopig gelaten voor wat het was. Naar server gelopen, om op de harde schijf te kijken of ik die bestanden lokaal kan wissen, klapt de verkenner eruit. Sterker nog, de hele server wordt opnieuw gestart!
  Mwoa, zal ik wel ergen op gedrukt hebben met mijn dikke vingers op dat ienie minie bord. Automatische herstart, start ik weer explorer op…. Ja hoor. Klap.
  De logboeken staan plotseling vol foutmeldingen over oa. de service control (7023), de dhcp server (1002), netlogon (5781) zelfs dsat er een browser van w2000server gestart (ID 8015). verder een hele nare melding over de seriele poort, namelijk een ID36 wat inhoud dat mijn seriele poort niet herkent wordt omdat deze waarschijnlijk gedeeld wordt!
  Iemand een vermoeden wat hier aan de hand is?
  Ik kan namelijk wel met bv. Norman antivirus de harde schijf laten controleren., dus kan ik ervan uitgaan dat er met de harde schijven niets mis is…of toch wel?
  Is het hardware? Advies please! Als de server eruit klapt staat de hele school stil!

  Thor2002
 • Hangt er een UPS aan de server, op de seriele poort ??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.