Vraag & Antwoord

Servers

Workstation als "server/opslag"

Anoniem
armano
7 antwoorden
 • Beste mensen,

  Wij hebben hier een peer-to-peer netwerkje met 8 computers. De data van alle collega's wordt op 1 pc opgeslagen (hp VL600,PIII,667mhz,20GB,W2000). Momenteel is de 20GB schijf opgedeeld voor windows en de data (5GB en 15GB) maar ik wil graag 2 nieuwe harde schijven plaatsen en deze gebruiken voor gespiegelde opslag. Raid 1 heet dit geloof ik? Kan dit? Nu wordt er ook nog op deze pc gewerkt en ik ben bang dat dit een keer fout kan gaan en als de schijf kapot gaat dan hebben we n probleem. Wil de pc na het aanbrengen van de 2 nwe schijven niet meer gebruiken om achter te werken maar alleen als data opslag. Wie heeft n idee?
 • Voor raid 1 heb je 2 schijven nodig van gelijke grootte.
  Verder kan dit.
  Hoe meer je op een PC doet, hoe groter de kans is dat er iets mis gaat. Een dedicated systeem voor de bestanden zou dus wel een goede oplossing zijn. Als je hem bovendien in een kast zet waar niemand er bij kan, verklein je ook de kans dat die PC per ongeluk uit wordt gezet. Je moet echter wel rekening houden met de temperatuur. Is de kast onvoldoende geventileerd, dan kan je systeem warm lopen en crashen.
 • Als het hier om Windows 2000 professional gaat, heb je ook iets van een RAID-controller nodig, want met Windows 2000 en XP professional kun je niet softwarematig een mirrorset maken.
 • wanneer het om betrouwbaarheid gaat, zou ik kiezen voor een scsicontroller met scsi-schijven.
 • [quote:bd1ea2f7f4="igg"]wanneer het om betrouwbaarheid gaat, zou ik kiezen voor een scsicontroller met scsi-schijven.[/quote:bd1ea2f7f4]

  Dan nog met deze SCSI controller hardwarematige kunnen mirroren, want Windows 2000 professional kan dat niet zelf.
 • bedankt voor de reaxies tot nu toe, ik weet nu in ieder geval dat t mogelijk is. Als iemand weet hoe ik dit moet aanpakken dan zou ik dat ook graag willen weten. Dus als iemand zin en tijd heeft om t ff uit te leggen :D zoals: wat heb ik allemaal nodig en hoe ga ik te werk? bedankt bedankt bedankt :P :wink:
 • De meest simpele oplossing voor een raid backup is dit:

  http://www.deonet.nl/

  Klik dan op producten –> Tapeless backup.

  Dat is de aanschaf van het apparaat. Het systeem sluit je aan op je standaard IDE controller, maakt niet uit wat voor besturingssysteem je hebt het wordt allemaal gezien als 1 schijf. Het kastje zorgt ervoor dat de 2 schijven gelijk blijven. Kost aan ruimte 2 5,25 sloten. Instructies voor installatie staan op de site.

  Als je 3 schijven hebt kan je ook een backup maken. Je haalt de ene eruit, de ander erin. Degene die je eruit gehaalt hebt is de backup. De pc hoeft hiervoor niet uitgezet te worden.

  Groeten,

  Stofnest.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.