Vraag & Antwoord

Servers

Apache probleem?

Anoniem
Zidane007nl
28 antwoorden
 • Ik heb net Apache 2.0 gedownload en geinstalleerd, maar als ik in IE naar http://localhost ga, krijg ik niks. Hij zegt gewoon webpagina offline niet beschikbaar…

  Maar m'n DocumentRoot staat wel goed.

  Ik draai het op Windows XP…

  Help! :cry:
 • Is de service wel gestart (start, programma's, apache 2x, controll apache, start) ?

  Probeer ook eens http://127.0.0.1
 • [quote:884e533f0c="Error404"]Probeer ook eens http://127.0.0.1[/quote:884e533f0c]

  127.0.0.1 is het ip-adres van localhost. Dit adres staat daarom ook standaard zo vernoemd in de hosts-file. Het heeft dus geen zin om op dit IP-adres te testen als localhost niet werkt.
 • @leo ik wil niet eigenwijs zijn :wink: maar stel zijn hosts filetje is verprutst door spyware of joost mag weten wat. Dan kan het het zijn dat die dns dus niet meer werkt (hij hoeft er alleen maar op te klikken, wat is dat voor moeite ?)

  http://www.faqts.com/knowledge_base/view.phtml/aid/771
 • Hij staat aan. 127.0.0.1 werkt ook niet. Hij denkt gewoon ff en dan niet beschikbaar error.
 • Dit probleem komt mij bekend voor. Heb zelf vandaag ook Apache gedownload en geinstalleerd.

  Heb inmiddels Localhost en 127.0.0.1 geprobeerd maar krijg melding dat pagina niet bestaad.
 • Heb vanalles geprobeerd…
  Zelfs de DocumentRoot veranderd, mocht niet baten… :cry:
 • Ik heb ook gekeken op PHPfreakz.nl maar daar staad wel een vermelding van het probleem maar geen oplossing. Persoon geeft zelf aan dat het probleem inmiddels opgelost is maar niet hoe!

  Dus daar schieten we ook niks mee op.
 • Volgens de site van microsoft : http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q317949 is het e.o.a foutje. In SP1 moet dit opgelost zijn. heb je SP1 ?

  zie ook http://www.apache.org/dist/httpd/binaries/win32/README.html
 • Hallo daar. Wist niet dat het daar in kon zitten maar ik heb SP1 geinstalleerd. Ik draai Windows XP Prof met SP1 en alle daarna beschikbaar gekomen updates/patches. Daarnaast ZoneAlarm actief maar dat veroorzaakt het probleem ook niet. Heb ook gekeken naar PHPdev om deze te downloaden en zo te proberen. Kan echter download niet vinden en bij PHPfreakz geven ze aan dat deze zelfde probleem geeft.
 • M'n computer draait op Windows XP Home SP1. M'n computer is net nieuw. Daar was al heel veel patch op geïnstaleerd.
 • Ik draai al jaren succesvol Apache 1.3 onder Windows en sinds een jaar ook Apache 1.3 en 2.0 onder Linux. Mijn ervaring is als Apache niet werkt dat de httpd.conf niet goed is ingesteld. Of dat er al iets anders op poort 80 draait waardoor de Apache service niet gestart wordt. IIS misschien.

  Het is overigens wel nodig ook echt die service te starten. Als je 'm start en hij stopt meteen dan is er een fout in de config of draait er een andere webserver. Kijk dan voor aanwijzingen in de logs directory (access.log en error.log).

  Groet,

  LibraOne
 • Naar mijn weten draait er niks op poort 80 bij mij. Weet wel dat IIS in XP Prof zit maar deze heb ik niet geinstalleerd. Daarnaast ook geen PWS geinstalleerd. Misschine enig idee hoe dit eventueel te controleren?
 • Dat weet ik niet want ik gebruik geen XP. In Windows 2000 zou ik onder Configuratiescherm - Software kijken of ik geen PWS of IIS of iets anders webserverachtigs heb geinstalleerd.

  Maar wat gebeurt er als je de service start van Apache. Start en stopt 'ie of blijft 'ie actief?

  En heb je nog instellingen gewijzigd in httpd.conf? Zo niet dan moet je die waarschijnlijk alsnog doen, want zo standaard geinstalleerd werkt het vaak niet meteen.
 • Ik heb Apache gewoon geinstalleerd en de php instellingen zoals vermeld in Computer Totaal 9 overgenomen. Kreeg eerst bij starten van apache foutmelding in regel 228 (in mijn geval de directoryroot) deze heb ik vervolgens aangepast naa d:/web in mijn geval.
  Aangezien het toen niet werkte heb ik Apache nogmaals geinstalleerd (nadat ik hem verwijderd had en handmatig de directory had verwijderd zodat er geen config bleef staan). Dit hielp dus ook niet.
  Denk, weet bijna zeker, dat het iets in de httpd.conf is maar de vraag is wat?
 • Krijg ook geen foutmeldingen met opstarten. Staat gewoon dat Apache2 is gestart.

  Mijn DirectoryRoot is C:\Websites
  Moest het ergens anders ook veranderen
 • Plaats anders even je httpd.conf bestand. Dan kunnenw er even naar kijken.

  d.
 • ik had hetzelfde probleem. Heb het opgelost door bij de installatie als server op te geven 'localhost' en 'http://localhost' (op poort 80 als service) en daarna een emailadres.
  Daarna deed Apache het gewoon op http://localhost. Overigens heb ik ook wel eens het probleem gehad dat localhost het niet deed en 127.0.0.1 wel, dus daar kan wel degelijk verschil in zitten.

  succes :wink:
 • Mag ik u hartelijk bedanken. Dat was dus gewoon het probleem. Ik had de gegevens welke Apache zelf kiest in het scherm laten staan en daardoor werkt het dus niet.
  Nu netjes Localhost ingevuld en Apache draait naar behoren.

  Dat http://localhost niet werkt en http://127.0.0.1 wel kan kloppen. Als je hier kijkt: http://www.php4you.nl/artikelen/tonen.php?id=14 vindt je een uitleg hierover.
 • geen dank ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.