Vraag & Antwoord

Servers

E-MAIL SERVER

Anoniem
None
12 antwoorden
 • hoi,ik ben op zoek een e-mail server smtp en pop3
  ik heb ernu een deze geeft aan mijn :) provider (kabelfoon)een probleem
  ik schijnt nu een open relay maar waar ik deze software van daan heb bestaat niet meer

  Office Mail Server
  version 0.6 beta
  February 16th, 2000
  Minsk, Belarus.

  dit is heel simpel en doeltreffent

  weet iemand waar ik misschien een gratis en goed e-mail server kan downloaden of hoe ik het probleem kan oplossen
 • www.janaserver.com
 • www.kerio.com

  kerio mailserver, werkt erg goed. Kost wat, maar dan heb je ook wat. ( tenzij je goed kan zoeken ;) )

  r.
 • Kijk eens op www.pmail.com/overviews/ovw_mercury.htm. Mercury/32 is een gratis, krachtige, betrouwbare mailserver. Werkt prima onder windows. Kan in tegenstelling tot Jana ook met IMAP overweg (naast POP natuurlijk). Is goed af te schermen voor ongewenst gebruik van buitenaf.
 • LongJohn,

  Toen ik jouw reply las op dit onderwerp heb ik ook Mercury geinstalleerd en ik moet zeggen dat het prachtig werkt! Ik was nl. op zoek naar een gratis IMAP server voor prive gebruik om zodoende altijd bij AL mn mail te kunnen.

  Nu heb ik nog 1 vraag: Is het mogelijk om een webmail frontend naar de IMAP server te draaien zodat ik ook vanaf een machine met alleen WWW toegang mn mail kan nakijken die op de server staat?

  Ik hoor graag tips, truuks en URL"s :)

  Groeten,
  Arno Jansen
 • hallo,

  ik heb een client in mjin netwerk opgezet als mailserver met lanSuitepro2003. best een grappig programma en werkt lekker tot nu toe. is zelfs een ingebouwde faxservice (die ik nog moet uitproberen). ophalen van de mail gaat prima via pop3.

  maar nu, verzenden is uiteraard een probleem. ik krijg de bekende melding "we do not relay" omdat met een relay mn pc gebruikt kan worden door spammers.

  maar nu 2, ik wil dit dus goed configureren zodat toch met de client (=mailserver) de mail gaat versturen, en NIET mijn ICS host XPmachine. hierop is inet aangesloten en gedeeld en kerio personal firewall staat hierop.

  situatie: ICS host winXP stuurt een mailtje, en wilt dit sturen naar een client in het netwerk waar een mailserver op is geinstalleerd. deze verstuurd hem dan via de regulieren smtp server van mijn isp.

  u follow? de reden waarom ik dit doe is omdat de virusscanner op de ICS host niet lekker werkt direct op de smtp server, en omdat ik de client nog steeds niet heb geconfigureerd gekregen als full time alles server.

  is het trouwens opgelost als ik het emailserver programma installeer op de pc waar internet binnekomt? (hier dus de ICS host winXP machine).

  tia
 • Allereerst een antwoord op de vraag over webmail met IMAP: kijk eens op http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/Email_Systems/Web-based_Email/index.html Er staan hier diverse webmail-frontends in PHP, waaronder ook met IMAP-ondersteuning. Ik heb ze niet geprobeerd, maar er zit er vast 1 tussen die doet wat je wilt.

  Wat betreft Lansuite: daar heb ik geen ervaring mee, maar bij mercury/32 kun je per ip-adres de toegang regelen voor SMTP-support. Dit om te voorkomen dat je een zogenaamde open-relay wordt, waar spammers gebruik van maken. Als je Mercury/32 installeert op de "mailserver" en de IMAP-service installeert kun je vervolgens met een onbeperkt aantal gebruikers (Lansuite is beperkt in aantal!) vanaf iedere PC in het netwerk je mail lezen. Mercury/32 kan ook als volledige SMTP-server functioneren en er daarmee voor zorgen dat de mail rechtstreeks bij de geadresseerde in de brievenbus komt.
 • thx voor de link, daar staan wel nuttige dingen op. maar kan je me mischien uitleggen waarom iemand nou precies zo een bericht krijgt van we do not relay.

  ik zie nl niet hoe die provider ken weten dat ik met een andere computer in mijn netwerk achter een firewall mijn email verstuur. want de uiteindelijke smtp server is gelijk.

  ik bedoel, ik zou mijn mailtje door heel het netwerk kunnen laten sturen alvorens hem door een mailserver met de juiste isp mailserver te versturen nota bene. wat is het verschil dat ik hem of direct laat versturen door een client, of door een mailserver, ze gaan alle2 via dezelfde smtp provider :roll:
 • Waarschijnlijk ligt dit aan ICS, dit is niet de meest geweldige router. Mogelijk wordt aan de provider toch de ip van de andere PC doorgegeven. Je lost dit in ieder geval op door Mercury/32 te gebruiken. Deze heeft zowel een SMTP-relay (stuurt de mail door naar de SMTP van de provider) als een volledige SMTP-server die alles zelf doet. Je hebt dan niet meer met SMTP-server van je provider te maken.
  Een andere router dan ICS zou ook kunnen helpen, maar daar heb ik geen voorbeelden van. Eventueel kun je een oude PC gebruiken om daar een linux-router en mailserver op te zetten.
 • ja, dat is precies waAR ik allemaal mee bezig bent. de pc die nu fungeert als mailserver is een server to be. een p1 @ 100mhz. met win98 (wil er win2000 op) ik heb hier ongeveer 5 NIC's liggen maar het ziet er naar uit dat dat pc'tje niet echt meer dan 1 en maximaal 2 nics ken hebben. anders crasht ie tijdens het opstarten. jammer want wilde er gewoon zelf een router van maken met winroute of zo.

  zowiezo moet er gewoon internet gedeeld worden op de nu mailserver zodat ik dat allemaal niet meer hoef te doen op mijn main machine, de winXP. ik heb nog nooit linux gehad dus wilde het eerst proberen met een windows server. maar alles goed en wel…ik heb tijdens de installatie van lansuite (meer dan 5 pc's heb ik othc niet) ook ergens in moeten vullen welke ip adressen toegang krijgen. ik heb toen heel mn netwerk ingevuld -> 192.168.0.0 en subnetmask. dat zou toch hetzelfde zijn als jouw mercury?

  zal trouwens ff de pcmagazin maar gaan kopen vanmiddag, want daar stond lansuite dus beschreven als jawel, een SMTP server. dus ik doe gewoon iets fout hier. las daar ook iets over de melding we do not relay dus het moet iets zijn in de configuratie vermoed ik.

  er werd in het artikel alleen neit gesproken geloof ik of de mailserver op een client of "server pc" geinstalleeerd stond.
 • Hoi,

  Ik ben nieuw en wat aan het stoeien met Mercury/32. Op zich lukt het maar ik heb een probleem om de ontvangen mail door te zetten naar mijn outlook.
  Het is de bedoeling op op een XP machine Mercury/32 te laten draaien om zodoende alle users hun eigen mail te laten ontvangen en versturen.

  Als dit inderdaad mogelijk is; wat doe ik verkeerd?
 • Instellen van Mercury/32 is niet heel moeilijk, maar je moet een aantal zaken even weten.
  Je moet per gebruiker een mailbox aanmaken in Configuration, Manage Local Users. Dit zul je inmiddels al wel gedaan hebben.
  Daarna moet je aliassen instellen via Configuration, Aliasses, waarbij je een aliasnaam (is het emailadres waar de mail van deze gebruiker op binnenkomt) wordt verwezen naar de mailbox (deze heb je hierboven aangemaakt).
  Klik op Add New Alias. Vul bij alias het volledige emailadres in en bij real address de naam van de Local User
  Doe dit dit voor ieder emailadres die je hebt.
  Je moet de POP-server configureren in alweer Configuration. Voor de veiligheid kun je bij connection control nog de IP-adressen opgeven van de PC's die de mailserver mogen benaderen. Gebruik je IMAP, dan geldt hetzelfde.
  Dan moet je de POP-client nog configureren. Deze haalt de mail voor je binnen.
  In dit configuratiescherm klik je op Add en vult de waarden van je POP-mailbox in.
  Komt de mail voor 1 lokale gebruiker hierop binnen, dan vul je bij local user hier de bijpassende local user in, komt er mail voor verschillende personen binnen, dan vul je de default user in, zodat de mail als deze niet door de aliassen wordt herkend, nog ergens binnen komt.
  Bewaar de instellingen.
  Zorg dat alles in de INI wordt bijgewerkt door Mercury een keer af te sluiten. ALs je hebt ingesteld dat deze Hard to Quit is dan moet je Ctrl hierbij ingedrukt houden.

  Je kunt Mercury met bv Firedaemon nog als service onder XP laten draaien. Dan wordt de mail ook binnengehaald als het inlogscherm er voor staat.

  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.