Vraag & Antwoord

Servers

Welkom op FTP server

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Hoi,

  Ik draai sindskort een ftp-server voor 'vast' (24/7), en wil, zodra iemand connect, een readme laten openen. Dus iemand maakt verbinding, en dan moet er een link oid geopent worden waarin dan alle info staat die van belang is.

  Echter, is dit mogelijk?

  Jochem
 • Dit heet de "Message of the day". Ik weet niet welke software je gebruikt, maar het zal vast wel ergens in te stellen zijn.
 • Ik gebruik Serv-U. Maar het is de bedoeling dat ook Internet Explorer users het te lezen krijgen, en die hebben niet zo'n mooi log-venstertje als *echte* ftp-clients…

  Jochem
 • Dus jij wilt dat wanneer iemand contact maakt met jouw FTP server, dat dan automatisch een webbrower op-popt op zijn scherm die een link opent met daarin een readme tekst?

  Dat gaat niet.
 • Het is best mogelijk, maar zal waarschijnlijk alleen werken in een browser. Veelal is dit een gereserveerde bestandsnaam, zoals bijvoorbeeld 'readme.txt'. Maar zal wel verschillen per server.
 • En hoe moet ik dit dan doen met die readme.txt? En ja, het gaat om browser ftp (waarschijnlijk ga ik de ftp site in een frame stoppen…).

  In ieder geval al hardstikke bedankt!

  Jochem
 • Die file drop je dan gewoon in de desbetreffende dir. Welke server gebruik je? Misschien is dan een gerichter antwoord te geven qua eventuele instellingen.
 • Ik gebruik Serv-U Professional. Ik heb al sign on text geprobeert, maar dat is dus alleen voor FTP clients die zo'n mooi log schermpje hebben. Dat hebben browsers niet, en zien dus die berichten niet…

  Jochem
 • Sorry, maar dat gaat echt niet. Ook niet als je i.p.v. een normale FTP client Internet Explorer gebruikt of een andere webbrowser. Wanneer je contact maakt met de FTP server gaat dat via poort 21 (default FTP poort maar kan met Serv-U ook op een andere poort worden ingesteld indien gewenst). Als je een webpagina zou willen oppoppen zou dat via poort 80 gaan, maar er is helemaal geen verbinding met poort 80 dus kan er ook geen webpagina oppoppen. En zelfs al zou de FTP server proberen een verbinding te maken op poort 80, dan nog zou het niet werken omdat de webbrowser zelf helemaal niet "luistert" op die poort.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.