Vraag & Antwoord

Servers

subdomeinen

Anoniem
None
11 antwoorden
 • ik heb het domein mystartpage.nl, *.mystartpage.nl wordt gefoward naar mijn ipadres. nu wil ik een pop.mystartpage.nl en een smtp.mystartpage.nl, deze moeten verwijzen naar poort 25 en 110. hoe doe ik dit? hoe zorg ik dta www.mystartpage.nl uitkomt op poort 80, en smtp…. en pop… op poort 25 en 110?
 • Gewoon je sub-domein verwijzen naar het IP alwaar je de smtp-server op draaid.

  De DNS alwaar je het sub-domain inzet.
  Bijvoorbeeld:

  ID Record Type Info
  0 SOA 1059666562
  6 @ A (Address) IP-SERVER
  7 @ MX (Mail eXchange) 5 mail.domein.nl.
  8 www A (Address) IP-SERVER
  9 localhost A (Address) 127.0.0.1
  10 mail A (Address) IP-SERVER
  11 * A (Address) IP-SERVER
  12 ns1 A (Address) IP-SERVER

  ENz.

  MvG,
  Marcel.
 • overigens draait het hele domein op hetzelfde ip op de zelfde computer.. moet ik een eigen dns gaan draaien? of kan het ook anders?
 • overigens draait het hele domein op hetzelfde ip op de zelfde computer.. moet ik een eigen dns gaan draaien? of kan het ook anders?
 • Eigen DNS is niet nodig nee.

  Vraag je huidige provider alwaar je domeinnaam vandaan komt om dit in de DNSen te zetten.

  MvG,
  Marcel
 • kortom , het moet wel via een DNS? is er geen oplossing voor die niet vij DNS gaat?
 • Heel het Internet staat of valt met DNS. DNS zorgt namelijk voor de omzetting van een hostnaam (www.mystartpage.nl) in een IP-adres. Hiervoor moet de naam www.mystartpage.nl ergens in een DNS database bekend zijn en wel in de DNS die authoritative is voor het domein mystartpage.nl. Dit kan een eigen DNS-server zijn (ik draai bijvoorbeeld mijn eigen DNS), maar ook de DNS van je hostingprovider.
 • ik snap ook wel dat smtp.mystartpage.nl bijvoorbeeld ergens in een DNS moet worden opgenomen. maar mystartpage.nl is inclusief alle subdomeinen aan het IP van mijn server gelinkt! het gaat mij er alleen om day ik als er een request komt voor smtp.mystartpage.nl dat die naar poort 25 wordt doorgeleid.. als je nu bijvoorbeeld smtp.mystartpage.nl intypt kom je gewoon bij de website die op www.mystartpage.nl staat. (neem nu niet al te letterlijk wnat ik ben vandaag mijn hele server aan het oplappen dus hij is een dg of 2 offline)
 • :D Waarom wil je dat je browser naar port 25 gaat ?

  Bij mail wordt standaard die port gebruikt. Probeer eens via opdracht prompt "telnet smtp.mystartpage.nl 25" en "telnet pop.mystartpage.nl 110" Dan kun je zien of de services reageren. Daarna zou ik gewoon outlook express ofzo eens proberen om mail op te halen en verzenden.
 • Je kunt niet aan de hand van een domeinnaam of hostnaam bepalen op welke poort er een connectie gemaakt moet worden.
 • hmm zoeits dacht ik ookal. dat vorobeeld van dat inypen in je browser is alleen om ff aan te geven dat de dns instellingen al goed zijn naar mijn idee.. mijn prbleem zat hem vooral in de poort.. maar idd.. de poort gaat natuurlijk vanzelf goed, angezien een mailprogramaa zelf naar poort 110 vraagt..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.