Vraag & Antwoord

Servers

PHPDev

Anoniem
Bill Gates
10 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Ik heb op mijn comp Phpdev geinstalleerd, en dat is goed gegaan.
  Als ik phpdev nu opstart zie ik dat apache en de brouwser( ie explorer) automatisch worden gestart. Tot zover volgens mij ok.
  Nu komt er in de brouwser staan http://localhost/ ook nog goed volgens mij.
  Nu zou er iets moeten gebeuren in explorer maar er komt alleen te staan kan server niet vinden en dat is natuurlijk niet goed.
  Wat moet ik doen om dit geval aan de gang te krijgen.
  p.s: Ik gebruik Windows Xp :roll:
 • euhm…..kan je wat specifieker zijn. Zo weten we nu natuurlijk niet wat er aan de hand is.
  Ja, dat je server niet werkt, maar niet wat het echte probleem is :o
 • phpdev komt met 2 opstart_bestanden. Eentje voor win9X en eentje voor win2000/xp ed. Heb je wel het goede bestand aangeklikt of heb je wel de nieuwste versie?
 • xp firewall?

  t.
 • Allereerst vast bedankt voor jullie reactie.

  Ik zal proberen iets duidelijker te zijn.
  Ik heb Phpdev423 op een Windows xp prof. systeem geinstalleerd.
  Als ik wil opstarten ga ik naar start-programma's-phpdev-phpdev_2k_xp_nt.
  Dan start alles netjes op.
  Dan komt in de browser te staan http://localhost/ en rechtsonder komt een icoontje met "locaal intranet" waar normaal Internet staat.
  Tot zover klopt het denk ik wel. Maar nu lees ik overal dat er dan op je scherm moet komen wat er in de directory C:\phpdev\www staat, maar bij mij komt er te staan "kan pagina niet weergeven" en helemaal boven in de bauwe balk "kan server niet vinden".

  Ik hoop dat ik nu wat duidelijker ben geweest, maar ik ben nog een beginner met php en vind het allemaal erg moeilijk. :roll:
 • hmm het klinkt alsof je een firewall ofzo hebt. Misschien moet je wat experimenteren met de beveiliging van XP. Ik heb daar geen verstand van, want ik draai linux.

  suc6 ermee. En pas op he. PHP is verslavend.
 • Hallo Allemaal.
  Het probleem is opgelost het was inderdaad de firewall

  Iedereen bedankt voor het meedenken. :P
 • :D phpdev werkt wel aardig, bespaart je iig veel werk met instellen apache server.
  Ik ben eigenwijs en heb alles toch handmatig gedaan. Ga binnenkort linux servertje met apache php mysql en perl maken :D
 • [quote:ebddf9c7d7="stierenoog"]Ik ben eigenwijs en heb alles toch handmatig gedaan. Ga binnenkort linux servertje met apache php mysql en perl maken[/quote:ebddf9c7d7]Laat even weten hoe dat gaat, ik ben namelijk hetzelfde aan het doen. Op dit moment heb ik al RedHat 9.0 en Apache 1.3.29 draaiende, nu nog PHP, MySQL en Perl. Misschien kunnen we elkaar helpen bij problemen. ;)

  - Bas
 • [quote:d8af403d83="BasHamar"]Laat even weten hoe dat gaat, ik ben namelijk hetzelfde aan het doen. Op dit moment heb ik al RedHat 9.0 en Apache 1.3.29 draaiende, nu nog PHP, MySQL en Perl. Misschien kunnen we elkaar helpen bij problemen. ;)
  [/quote:d8af403d83]

  Hmmm dat lijkt me niet zo ingewikkeld. Gewoon de rpm's van php. mysql en perl installeren. Apache laten weten dat je php hebt en apache restarten. Dan zou het moeten werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.