Vraag & Antwoord

Servers

inloggen op domein

Anoniem
Getyours
7 antwoorden
 • Ik heb (ook gedeeltelijk voor wat oefening voor mijn opleiding) laatst een domein controller gemaakt met windows 2000 advanced server. (licentie loopt via school)

  Inloggen en alles gaat goed alleen heb ik 2 problemen. Ik zal eerst situatie schetsen:

  Server: ID_SER_05
  199.100.100.29 (statisch)
  255.255.255.0
  199.100.100.1 (gateway, router duz)
  dns domein naam: verhaeg.oirlo.nl

  Client: ID_PC_07
  199.100.100.xx (dhcp router)
  255.255.255.0
  199.100.100.1 (router)
  Prim. Dns: 199.100.100.29

  "Probleem"1:
  Als ik inlog op het domein zijn al mijn persoonlijke instellingen in windows xp weg. (achtergrond, bureaublad etc) Aangezien de server toch 24/7 draait en ik serieus er mee verder wil, wil ik ook fatsoendelijk kunnen inloggen met mijn eigen instellingen. Is er een manier waarop ik mijn eigen lokale instellingen naar de "domein inloggende" account kan exporteren?

  Probleem 2:
  Ik kan vanuit de server de shares van de client niet benaderen(als ik de pc probeer te openen vanuit het zoeken scherm). De server geeft de volgende melding:
  (andersom gaat btw wel)

  [code:1:d65747a650]
  //Id_pc_07 is not accessible

  There are currently no logon servers available to service the logon request.

  OK
  [/code:1:d65747a650]

  Als iemand mij kan helpen hiermee, heel graag :)

  *beginner in de server wereld dankt u* :wink:
 • Gezien de taal van de boodschap heb je een engelse versie? In dat geval kun je in de Windows Help op zoek naar informatie over Roaming Profiles (zwervende profielen, in het nederlands). Het tweede punt is op te lossen door in de client pc's één lokaal admin-account te maken (overal hetzelfde sterke wachtwoord) en dat account op de server te gebruiken voor toegang tot client pc's.
 • Als je vanuit de server naar de client wilt connecten doe je dat dan met een Domein Administrator account ?

  controleer ff of de groep domain admins lid is van de lokale beheerders groep op de client.

  over dat profile, je kan inderdaad roaming profiles gebruiken, wat er nu aan de hand is, is dat je met een ander account (domein account) inlogd op de pc, dus word dit account als een nieuw account gezien en wordt er een nieuw profiel gemaakt.

  je zou het oude profiel kunnen kopieeren naar het nieuwe, via properties van my computer, tabblad advanced, user profile: settings.

  je moet dan wel met een ander profiel ingelogd zijn.

  suc6
 • Nee, de admin gebruiker hoeft op de server niet in de Administrators-groep te zitten - op de clients wel, om toegang tot de hele pc te kunnen krijgen (dat valt ook anders te regelen, maar leidt tot meer werk).
 • [quote:bb238136ff="bavel"]Gezien de taal van de boodschap heb je een engelse versie? In dat geval kun je in de Windows Help op zoek naar informatie over Roaming Profiles (zwervende profielen, in het nederlands). Het tweede punt is op te lossen door in de client pc's één lokaal admin-account te maken (overal hetzelfde sterke wachtwoord) en dat account op de server te gebruiken voor toegang tot client pc's.[/quote:bb238136ff]

  Ik krijg de kans niet om een wachtwoord in te vullen voor in te loggen op de client. Hij komt gewoon met die melding hierboven, en daarbij kan ik alleen maar OK klikken.

  Die roaming profiles vat ik alleen niet. En echt duidelijk uitgelegd in windows help is het ook niet. Er staat alleen wat je moet doen, niet wat je aan het doen bent en nu ben ik duz de hele draad in dat verhaal kwijt :-?
  Komt het er op neer dat de hele profiel map (lokaal) naar de server gekopieerd word, of alleen de login bestanden? Want dan komt het er namelijk nog op neer dat ik een compleet nieuwe user account moet gaan configureren.

  EDIT
  Nog iets over die roaming profiles. Ik kan de huidige profielen helemaal niet wegkopieren. Deze knoppen kun je niet aanklikken…..(die letters hebben zo'n speciale kleur, kennen jullie ook wel denk ik :roll: )
 • Als je op de server bij je profiel opgeeft dat dat profiel op de server opgeslagen moet worden, worden je instellingen daar bewaard bij uitloggen en weer geladen vanaf de server bij het inloggen.

  Het makkelijkst om lokaal toegand tot de client te krijgen is mi om de administrator van het domein lokaal ook admin te maken.

  Suc6

  P.S. zwervend profiel instellen: Maak een map waar het profiel opgeslagen mag worden (bv. \users\oirlo) Geef de gebruiker en de admin hier rechten op
  In Active Directory and Computers vraag je de eigenschappen van de gebruiker op. Op het tabblad profile geef je in het tekstvak Profile Path de server, de sharenaam en de directory op. Als je de gebruikersnaam wilt gebruiker kun je die eventueel ook vervangen door %username%

  In de directory komt een bestand te staan NTUSER.DAT als je dat hernoemt naar NTUSER.MAN is het profiel door de gebruiker niet meer aan te passen. Zodoende wordt het een verplicht profiel.
 • Even een paar stappen terug. Als je inlogt op het werkstation, doe dat met een account uit AD Active directory), niet een lokaal account. Het profiel van dit account wordt ook lokaal opgeslagen. Roaming profiles hebben hier niets mee te maken. Om settings over te nemen van het ene naar het andere account dien je deze te kopieren van en naar de bewuste mappen in c:\Documents en settings\…. (op de client).

  Het werken met roaming profiles is om er voor te zorgen dat je dezelfde instellingen hebt op alle werkstations. Hiervoor maak je een map aan op de server, waarin het profiel komt. In AD vul je dan in de properties van de user in het tabblad Profile en vul het profielpad in bij profile path. De gebruiker zal nu op elke client dezelfde interface etc. hebben.

  Wil je je ip-adressen netjes geregeld hebben dan zou je overigens beter in de 192.168.x.y range gaan zitten. Dit zijn de private adressen die je hoort te gebruiken.

  Voor je tweede probleem is het belangrijk dat de juiste rechten op de shares, en op de schijf van de clients regelt. Niet alles met administrators oplossen (sorry bavel, maar dit lijkt meer op baZelen). Geeft de juiste domeinclients rechten op share en NTFS-niveau. Zorg er wel voor dat ook de client-computer lid is van je domein.

  Succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.