Vraag & Antwoord

Servers

Exchange Server 2003 configureren

Anoniem
ktje1
17 antwoorden
 • Ik heb thuis een W2K3 server staan met AD daar heb ik om te proberen een Exchange Server 2003 trail versie er op gezet om het te proberen.
  Nu is het probleem dat ik geen gebruikers in mijn address list zie. wat moet ik verder nog in stellen om een mailbox en addres list aan te maken.

  Mvg Ktje1
 • Email adressen maak je aan in de AD. Ga naar de eigenschappen van een gebruiker, en vul daar een email adres in. Als het al een bestaande gebruiker is kan het zijn dat je eerst de mailbox aan moet maken. Dit doe je door met rechts op de gebruiker te klikken en dan volgens mij exchange tasks ofzo. Dan krijg je de optie om een mailbox aan te maken.
 • Dat heb ik al geprobeerd maar bij exchange task staat alleen Remove exchange attributes. Meer staat er niet.

  Mvg ktje1
 • Als de gebruiker dan nog geen mailbox heeft, moet je even Remove attributes doen en daarna create mailbox. Als hij wel een mailbox heeft, kun je gewoon met Outlook inloggen op de Exchange server. Pas na de eerste keer inloggen op een Exchange server wordt de mailbox daadwerkelijk aangemaakt.
 • Dat heb ik allemaal al geprobeerd maar als ik remove attributes doe blijft dat terug komen. create mailbox komt er niet in voor.

  mvg ktje1
 • en als je een nieuwe gebruiker aanmaakt, krijg je dan op een gegeven moment de mogelijkheid om een mailbox aan te maken?
 • Dat werkt ook niet. Maar ik zal eens alles opnieuw installeren.

  Mvg Ktje.
 • Het is gelukt. Ik kan nu bij alle mailbox. Alleen nu heb ik nog twee vragen:
  1. Ik heb een archief bestand van outlook. Is het mogelijk om dat op de een of ander manier in de openbare map te krijgen ( importeren lukt niet ) ?

  2. kan ik mijn mail box ook via het internet berijken en zo ja hoe ?

  mvg Ktje1
 • [quote:5e4e7eab3f="ktje1"]Het is gelukt. Ik kan nu bij alle mailbox. Alleen nu heb ik nog twee vragen:
  1. Ik heb een archief bestand van outlook. Is het mogelijk om dat op de een of ander manier in de openbare map te krijgen ( importeren lukt niet ) ?

  2. kan ik mijn mail box ook via het internet berijken en zo ja hoe ?

  mvg Ktje1[/quote:5e4e7eab3f]

  1. archief bestand in outlook importeren en dan alle mailtjes kopiëren?

  2. Met WinVNC zou het kunnen, is wel erg onveilig.

  d.
 • [quote:ad118d74fb="Dilbert"]
  1. archief bestand in outlook importeren en dan alle mailtjes kopiëren?

  2. Met WinVNC zou het kunnen, is wel erg onveilig.

  d.[/quote:ad118d74fb]

  Dat is niet echt wat ik bedoel.

  Zie mijn vraag boven aan dan weet je wat ik draai! :D

  mvg ktje.
 • ja, je had het over outlook, denk geef simpele oplossing. misschien zoek je een webmail-achtig ding. kijke ff op www.hotscripts.com, zijn zat php scriptjes.

  d.
 • Nu kan ik van elke computer mijn mailbox via mijn netwerk bekijken met outlook.
  het is de bedoeling dat ik het gevens bestan archief.pst waar mijn belanrijke email in staat kan importeren in de openbare map van Exchange Server 2003. ik wil het ook zo instellen dat ik via outlook op elke computer via internet mijn mailbox kan berijken.
  Op www.hotscripts.com. staan alleen scripts die je kunt toe passen in je website ( ik heb daar zelf ook al geken ) dus daar hoef ik al niet meer te kijken.

  mvg Ktje1
 • Exchange heeft ook OWA (outlook web acces). Door je ip nummer/exchange in te typen kom je van buitenaf in je mailbox (incl. userverificatie). Je kan ook een website maken met daarin een login verwerken. Kijk bijv. ook eens hier.

  Suc6
 • Onder Exchange 2000 werd OWA standaard geinstalleerd. Weet niet of dat op 2003 ook het geval is. Probeer het eens door http://[naamexchangeserver]/exchange/ in te tikken in internetexplorer.

  Voor het importeren van pst bestand: Maak in outlook een persoonlijke map aan en koppel die aan jouw pst bestand. Dan kun je de mails/contacten/enz. gewoon binnen outlook kopieren/verplaatsen naar je huidige exchange postbus of de openbare mappen.
 • In Exchange 2003 zit een OWA die veel mooier is dan alle OWA-versies tot 2000 bijelkaar. Grafisch veel beter en hij gedraagt zich als een volwaardige Outlook-client.
 • bedankt allemaal. Het werkt en het ziet er goed uit


  Mvg ktje1 :D
 • Je kan de OWA nog mooier maken door certificate services te installeren en binnen de Exchange System Manager in de properties van het HTTP-protocol aan te geven dat ie forms based authentication moet gebruiken. Je maakt dan een SSL-verbinding met je OWA server. Deze verbinding is encrypted en je krijgt een mooi inlogscherm te zien als je in wil loggen. Een voorbeeld van het inlogsherm vind je hier.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.