Vraag & Antwoord

Servers

Klein W2k Netwerkje

Anoniem
ODF
10 antwoorden
 • Ik heb 2 PC's die ik via een crosskable met elkaar verbonden heb.
  De ene dient als server en de andere als werkstation.
  De server heeft adres 192.168.0.1 en het werkstation 192.168.0.2 en ze zitten allebei in dezelfde werkgroep (ze zien elkaar en pingen lukt ook).
  Ik draai Windows 2000 met SP3 en heb alleen de patch voor het Blastervirus geinstalleerd op beide PC's.

  Nu is het geval dat als ik als administrator van de server naar een share ga van het werkstation en data overpomp dat dit loopt als een trein. Voor zover goed.

  Als ik dan van het werkstation als administrator een share op de server wil bereiken lukt dit vaak niet of pas na veel klikken (pingen lukt nog steeds).

  Ik draai op de server een firewall omdat die op het internet zit aangesloten, de enige poorten die ik vanaf het internet block zijn die voor het Blastervirus (135,136 en 137).

  Ik krijg ook regelmatig van een applicatie die via het netwerk loopt een Remote Procedure Call foutmelding.

  Kan iemand mij vertellen wat hier mis kan zijn.
 • Persoonlijk denk ik toch dat het die firewall is… Die blokt wellicht meer poorten dan je denkt.. Ik heb dat ook al eens geprobeerd. Zet die firewall eens efkes uit, en probeer dan opnieuw. Je zult vlug zien of het daar aan ligt..
 • Ligt het helaas niet aan.
 • RPC doet mij direct weer aan blaster denken eigenlijk :-?
 • [quote:3ff263fe1b="InZane"]RPC doet mij direct weer aan blaster denken eigenlijk :-?[/quote:3ff263fe1b]Mij ook toen ik het zag, alleen stond de patch er al op en een up-to-date virusscanner.
 • De RPC poorten 135-139 zijn JUIST voor shares en Netbios dus daar ligt het WEL aan. Dat je uberhaupt de share kunt benaderen verbaast me.
 • [quote:be930222be="Ruud de Wit"]De RPC poorten 135-139 zijn JUIST voor shares en Netbios dus daar ligt het WEL aan. Dat je uberhaupt de share kunt benaderen verbaast me.[/quote:be930222be]Ja, dat weet ik. Ze worden ook alleen geblokt naar het internet niet naar het netwerk, en zoals ik al eerder zei krijg ik deze meldingen ook zonder firewall.
 • Wel gescanned op virussen ? De patch verhinderd weliswaar besmetting via RPC, maar een besmette machine spuugt je netwerk vol.
  Is de kabel goed ? En dan bedoel ik of er niet 1 draad niet echt lekker contact maakt en is deze juist 'gecrossed' want als je de aders niet goed gecrossed hebt, krijg je 'overspraak' en exact de problemen die je beschrijft.
 • [quote:1b92ca3a1e="Ruud de Wit"]Wel gescanned op virussen ? De patch verhinderd weliswaar besmetting via RPC, maar een besmette machine spuugt je netwerk vol.
  Is de kabel goed ? En dan bedoel ik of er niet 1 draad niet echt lekker contact maakt en is deze juist 'gecrossed' want als je de aders niet goed gecrossed hebt, krijg je 'overspraak' en exact de problemen die je beschrijft.[/quote:1b92ca3a1e]Er draait een up-to-date virusscanner, dat van die kabel ga ik vandaag uitzoeken, even weer mijn dure UTP tang zien te vinden en nieuwe UTP stekkertjes kopen.
 • Kijk eens of bij TCP/IP de optie 'enble netbios over tcp/ip' is geselecteerd.
  (staat bij advanced -> tabblad WINS)

  Een goeie om ook te doen is je LMHosts file gebruiken.
  http://www.niele.nl/tutorials/network/#8_lmhosts

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.