Vraag & Antwoord

Servers

Twee Exchange op één netwerk

Anoniem
Kardo
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb op mijn netwerk als mail server MS Exchange en nu is een andere server bijgekomen win2k+MS exchange2k. Mijn vraag is:

  1. Is het mogelijk om twee Exchange op één netwerk laten draaien en hoe?

  2. Hoe kan ik de bestaande Exchange uitschakelen en de nieuwe mail server configureren?

  Bijvoorbat dank!
 • Zolang je de severs in hetzelfde domein hebt hangen gaan ze direct samenwerken. Je kan dan via active directory de mailboxen van de ene server naar de andere verplaatsen. Zolang de oude server nog in de lucht is worden de outlook instellingen bij gebruikers automatisch aangepast naar de nieuwe server.

  Als dat allemaal gebeurt is moet je de nieuwe server als hoofdserver instelle in exchange system manager. Daarna de oude uninstallen.

  Is trouwens vast wel een document van in de microsoft support te vinden.
 • Ok, bedankt ! :wink:
 • Denk erom. Het is allemaal niet zo eenvoudig als bosjvd schrijft.

  Gaat het hier bijvoorbeeld om Exchange 5.5 en 2000? Zo ja, heb je de Active Directory connector nodig en deze kan best lastig zijn om goed werkend te krijgen.

  Zijn beide Exchange servers ook in dezelfde site en organization? Alleen in hetzelfde domein schiet nog niet op, je moet Exchange op beide servers in dezelfde site installeren, anders gaan ze ook nooit met elkaar praten. Behalve met een site connector, maar dan kun je niet je mailboxes heen en weer schuiven.

  Er komt nog veel bij kijken bij een Exchange migratie. Ik zou me maar eens wat meer in de materie verdiepen voordat je echt aan de klus begint.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.