Vraag & Antwoord

Servers

Exchange Server 2003 installeren

Anoniem
Sellis
11 antwoorden
 • Ik wilde om eens te ontdekken wat Exchange Server 2003 allemaal inhoudt het installeren.

  Maar ik moest of een domein hebben of Active Directory. Een van de twee, welke weet ik niet meer.

  Maar kan ik dat niet zonder deze extra eisen installeren? Gewoon op een thuisservertje waar Windows2003 op draait. Ken da? :lol:

  Want na een uurtje of 2 google-en en tig sites te hebben gelezen, kwam ik er niet uit.
 • Heb nog geen ervaring met versie 2003, maar wel met 2000.
  Active directory aanmaken is toch niet zo'n probleem? DCPromo draaien in command prompt.
  Domein hou je gewoon op .local en dan is dat ook weer opgelost. Daarna kan je Exchange gewoon draaien thuis. Met een popconnector (bijv. deze) kun je je mail via Pop3 bij je ISP laten halen en laten verwerken door Exchange.

  Suc6
 • Waaaat ? PopConnector? Wil je beweren dat als ik Exchange 2003 geinstalleerd heb ik nog niet eens een e-mailtje van @home binnen kan halen zonder een of andere popconnector van 'derden'?
 • Zoals ik al vertelde heb ik (nog) geen ervaring met Exchange 2003. Helaas heb ik hier aankomende zomer pas weer tijd voor :cry:
  Met versie 2000 had ik em echter wel nodig. Wellicht is dat bij 2003 overbodig, maar dat weet je ook nooit helemaal zeker met MS :wink:
 • Ik dacht dat exchange - welke versie dan ook - een super e-mailprogramma was. Die e-mail van de ISP binnenhaalt en o.a. dan doorgeeft naar de verschillende gebruikers in een netwerk.
  En dan nog allerlei leuke extra's.
 • Exchange is ook een heel mooi programma. Ik gebruik zelf maar een klein deel. Mooie ervan is dat je op elke pc je mail kan lezen, adresboeken kan delen (openbare mappen) etc.
  Versie 2003 is in zoverre veel mooier dan 2000 dat het makkelijker te installeren is, een veel mooiere OWA (Outlook Web Access) heeft en ook Mobile Information Service standaard geïntegreerd heeft, waardoor synchroniseren met een PDA ook makkelijker is. In versie 2000 moet je die apart installeren, maar dat kan dan weer niet op de server waar Exchange ook op draait. Naar die popconnector ben ik eigenlijk wel benieuwd. Mocht je duidelijkheid hebben laat het hier dan nog eens weten.

  Veel plezier en suc6 ondertussen :D
 • Ik heb in het verleden al eens een AD geinstalleerd op mijn compie. En toen ik het beu was heb ik het weer verwijderd, maar wat was dat commando ook alweer? - voor het geval dat.

  Maarre, ik ben bezig. :lol:
 • Exchange is niet bedoelt om pop boxen op te halen. Het is bedoelt om als totale mailserver te fungeren. En die krijgen dus direct via smtp mail binnen.

  Je moet een domeincontroler met active directory hebben. (Althans voor 2000, maar zal voor 2003 niet anders zijn) Domain controler maken van een server kan met dcpromo.
 • Heb ik. Ik heb de bende geïnstalleerd, maar heb geen idee wat ik verder moet doen.
  Ik ga op onderzoek uit 8)
 • Een leuke site voor ondersteuning, tips en truuks is deze.
 • Sorry voor jullie tijd, maar ik heb het allemaal weer verwijderd.
  Kan er niets mee in mijn netwerkje van twee computers.

  Ook werd mijn compaq W6000 aanzienlijk trager bij het opstarten en herstarten en ik houd van snelheid.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.