Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Servers

printerserver aan vaste IP adressen toekennen?

Anoniem
EnZynko23
5 antwoorden
 • Ik heb net een printerserver geplaatst en ben er op zich tevreden over. Maarrrr. Ik heb nu ongeveer 16 w2000 clients (met vast IP adres) die juist op die printer moeten printen (ongeacht de gebruiker!), terwijl de overige machines in het gebouw op andere printer tercht kunnen/mogen. Is het in W2K server mogelijk om voor een IP range o.i.d. een default printer aan te wijzen? Het heeft geen zin om per user of OU aan te gaan zitten wijzen, deze kunnen immers ook op een andere lokatie gaan zitten waar dus een andere printer staat.
  Als ik met de hand ga instellen zou ik bij alle machines, voor alle gebruikers, ´even´ de printer moeten aanwijzen…

  Iemand ervaringen of suggesties (oke, je mag ook met de bekende Google suggestie komen :lol: :oops: )

  Thor (met kramp in zijn handen van het installeren van deze printer op één computer)
 • Dit is zomaar een ideetje, geen idee of het echt mogelijk is en werkt.

  Volgens mij kun je computers in de active directory in een groep plaatsen. Als je die groep dan rechten geeft op die printer zou in theorie alleen die computers op die printer moeten kunnen printen. Echter weet ik niet hoe het dan met de gebruikers van die computer zit.

  Anders kun je volgens mij nog iets instellen in de AD dat hij automatisch de dichtsbijzijnde printer als default neemt. Heb het echter nog nooit geprobeerd.
 • Op één van de pc's die printer als default instellen en daar een image van maken en die uitrollen naar de andere pc's? Alhoewel, het installeren van een printer in principe heel snel gaat als er op de server additionele drivers staan. Voor 16 pc's moet dat toch ook te doen zijn.
  Wellicht zal het met een inlogscript ook moeten kunnen?

  Suc6
 • [quote:f1b45b813e="thor2002"]Ik heb net een printerserver geplaatst en ben er op zich tevreden over. Maarrrr. Ik heb nu ongeveer 16 w2000 clients (met vast IP adres) die juist op die printer moeten printen (ongeacht de gebruiker!), terwijl de overige machines in het gebouw op andere printer tercht kunnen/mogen. Is het in W2K server mogelijk om voor een IP range o.i.d. een default printer aan te wijzen? Het heeft geen zin om per user of OU aan te gaan zitten wijzen, deze kunnen immers ook op een andere lokatie gaan zitten waar dus een andere printer staat.
  Als ik met de hand ga instellen zou ik bij alle machines, voor alle gebruikers, ´even´ de printer moeten aanwijzen…

  Iemand ervaringen of suggesties (oke, je mag ook met de bekende Google suggestie komen :lol: :oops: )

  Thor (met kramp in zijn handen van het installeren van deze printer op één computer)[/quote:f1b45b813e]

  Ik zou het proberen met Kix32 login scripts, en dan afhankelijk van computernamen één printer laten installeren (dat kan bij mijn weten met Kix, maar hoe dat staat wel in de documentatie) en dat is dan automatisch je Default Printer, omdat het de enige is.
 • Ook als je met printserves werkt, kan je het beste de printers centraal installeren en dan delen. Naar de gedeelde printers, printen dan de clients. Je kan dan gewoon de permissies gebruiken op de printer om te bepalen wie wel en niet mag printen, wie prioriteit heeft en op welke tijden ze wel of niet mogen printen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.