Vraag & Antwoord

Servers

Router

Anoniem
Cable guy
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een E-tech router, chello verbinden met een download snelheid van 150 kb/sec en twee werkstations. Is het mogelijk dat je de download snelheid kunt bepalen bijv: werkstation 1 met 100kb/sec en werkstation 2 met 50kb/sec download? Kan het in de router geconfigureerd worden?

  bijvoorbat dank!
 • Niet in die E-tech router.
 • In welke router dan?
 • [quote:795ac0e8ea="Kardo"]In welke router dan?[/quote:795ac0e8ea]
  ja, kan dat? met welke soort router dan? :P ghehe
 • Load balancing kan met een aantal routers van 3com. Die zijn echter wel erg prijzig. Ze zijn dan ook meer bedoeld voor WAN's.
 • Het gaat hier niet om load balancing, maar om bandwidth control. Load balancing zorgt ervoor dat beschikbare bandbreedte (in geval van netwerkverbindingen) of belasting van een bepaald onderdeel, eerlijk verdeeld wordt. Als je dus twee of meer servers hebt draaien die exact hetzelfde zijn ingericht, kun je tussen deze servers load balancing gebruiken om ervoor te zorgen dat niet de ene server zwaar belast wordt, terwijl de ander niks staat te doen.

  Bandwidth control kun je toepassen in onder andere Microsoft ISA Server 2000 (in de 2004 versie is het er weer uit gehaald). Je kan er dan voor zorgen dat een bepaalde gebruikersgroep meer prioriteit krijgt bij het verdelen van de bandbreedte dan de andere groep gebruikers.

  HermanH: Waar zijn die routers dan voor bedoeld als het niet voor een WAN is? WAN is een verzamelnaam voor een netwerk dat zich ver uitstrekt, vandaar de naam wide area network. Het Internet is een WAN, maar ook kantoorverbindingen tussen meerdere vestigingen. Wat is jouw definitie van een WAN en waar denk je dat die routers dan voor worden gebruikt?
 • In beide situaties, maar ook in grote kantoren. Ik ben die routers o.a. tegen gekomen bij Electrolux en KPN. Overigens kan je load balancing inderdaad gebruiken om er voor te zorgen dat 2 servers even veel te doen hebben, maar ook om de bandbreedte van IP adressen in prioriteit toe te wijzen. Bijv. 192.168.0.1 max. 25% van de beschikbare bandbreedte en 192.168.0.2 minimaal 50%.

  Heb je meer dan 100% minimale beschikbaarheid opgegeven en wordt die ook gevraagd, dan kan je via prioriteit het ene IP adres meer prioriteit toe kennen als de andere.

  In de praktijk wordt echter meer gebruik gemaakt van load balancing om alternatieve routes te gebruiken als de kortste route vol loopt.
 • [quote:0bdcff37c6="HermanH"]In beide situaties, maar ook in grote kantoren. Ik ben die routers o.a. tegen gekomen bij Electrolux en KPN. Overigens kan je load balancing inderdaad gebruiken om er voor te zorgen dat 2 servers even veel te doen hebben, maar ook om de bandbreedte van IP adressen in prioriteit toe te wijzen. Bijv. 192.168.0.1 max. 25% van de beschikbare bandbreedte en 192.168.0.2 minimaal 50%.

  Heb je meer dan 100% minimale beschikbaarheid opgegeven en wordt die ook gevraagd, dan kan je via prioriteit het ene IP adres meer prioriteit toe kennen als de andere.

  In de praktijk wordt echter meer gebruik gemaakt van load balancing om alternatieve routes te gebruiken als de kortste route vol loopt.[/quote:0bdcff37c6]

  netlimiterer ken zoiets

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.