Vraag & Antwoord

Servers

Webserver op pc - Hoe veilig is dit?

Anoniem
Eland
4 antwoorden
  • Omdat ik nog niet de beschikking heb over een oud pc'tje die ik kan inzetten als webserver heb ik apache/php/mysql eens geinstalleerd op m'n eigen pc, gewoon om te proberen.

    E.e.a. werkt, maar hoe (on)veilig is deze situatie? Kunnen mensen die de site bezoeken die op mijn pc staat ook (makkelijk) bij mijn documenten en andere gegevens komen?
  • Nee dat kunnen ze niet. De serversoftware wijst een map aan waar je webapplicaties staan. In een andere map kunnen ze in principe niet komen
  • Zolang alles goed ingesteld is en alle updates geinstalleerd zijn, zal het redelijk veilig zijn. Echter een webserver is altijd een verhoogt risico. Je geeft immers anderen toegang tot een gedeelte van je computer. En het is mogelijk dat ze proberen via dat gedeelte bij andere delen te komen.

    Bekijk het eens zo. Je maakt een katteluikje in de deur om de kat naar binnen en buiten te kunnen laten gaan. In princiepe niets aan de hand want een mens kan er niet doorheen. Echter ze zouden kunnen proberen door iets door dat luik heen te steken iets te pakken te krijgen waardoor ze wel toegang tot je huis krijgen. De sleutels bv.
  • Moet je de sleutels dus niet vlak achter dat kattenluikje bewaren. 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.