Vraag & Antwoord

Servers

server instaleren ??

Anoniem
Lodyx
5 antwoorden
 • heb een paar vragen over een server die ik wil gaan instaleren

  het is een p3 450 mhz met 128 mb intern en 8 gb harde schijf

  hij moet gaan dienen als:

  game server
  webserver
  dc hub
  mirc server
  ftp server

  1. welek software kan ik het beste gebruiken (besturings systeem)

  2. weleke programma's kan ik het beste gebruiken om die server functies het beste te draaien

  in iedergeval bedankt
 • het klinkt zo lullig en eigenlijk vind ik het ook geen gepast antwoord, maar probeer de zoekfunctie eens.

  d.
 • In een woord : Linux

  (Die kan je /[i:243f9f76fb]licht[/i:243f9f76fb]/ laten draaien (vergeleken met win) dus dan krijg je betere prestaties !)
 • precies. Een vriend had ook een server met windows erop en die liep op de minuut dodelijk vast. Toen linux erop gekwakt en nooit meer een probleem gehad.
 • Mensen, lekkere antwoorden weer. De jongen vraagt nog meer hoor.

  Even waar ik mij aan stoor bij 'linuxfanaten': "Linux is zo flexibel, dat MOET je gebruiken. Het is helemaal het einde en je kan er méér mee dan Windows."

  Jullie hebben in mijn ogen ook helemaal gelijk. Maar vergeet niet dat de topicstarter voor het eerst een server in elkaar wilt knutselen: hij weet van niets. Daarbij neem ik aan dat hij Windows gebruikt omdat hij veel games speelt. Geef dan ook een oplossing richting die kant. Later kun je altijd nog switchen. En dat telekidsniveau met "wij zijn beter" moeten we ook eens vanaf op het forum. Vecht dat maar uit in de OS'en fora. (Moest ik even kwijt)

  Goed, het volgende werd gevraagd:
  - OS
  Te beginnen met een goed OS. Een Linux distro kan, wat ik jou aanbeveel is een stabiele Windows. Windows 2000 Professional is uitermate gschikt.

  - game server
  Welke games wil je spelen? Daar is vaak al software voor ( van de game zelf). Enige wat je verder nodig hebt is een stabiel OS.

  - webserver
  Tja, onbetwist Apache. Zeer stabiel en makkelijk te configureren.

  - dc hub
  DC++ misschien? Of iets van Direct Connect zelf? In ieder geval heb je een grotere harde schijf nodig. Een beetje gebruiker van dit programma deelt op z'n minst 100Gb :o . idd.

  - mirc server
  Ik meen te geloven dat er iets met de naam IRC Pro X rondzwerft op internet. Zekerheid over naam kan ik niet geven. Maar zoek even in die richting.

  - ftp server
  Tja, wil je voor snel en makkelijk: Cesar FTP. Blijft toch best handig. Overigens is dit ook met Apache dacht ik te regelen.

  Houd er rekening mee dat je wel erg veel vraagt van de server. Alle opties die jij wilt gebruiken moet je eigenlijk over twee servers verdelen. Anders blijft je pc gegarandeerd hangen. Oók met Linux. :wink:
  Zorg ook voor meer intern geheugen. 128 is nog wat aan de lichte kan.

  d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.