Vraag & Antwoord

Servers

PHPdev-beveiliging

Anoniem
Jursel
4 antwoorden
 • Ik wist niet of ik dit bericht nou bij 'servers' of 'beveiliging' moest plaatsen maar aangezien het puur om het gebruik van servers gaat heb ik het maar in dit forum geplaatst.


  PHPdev is een server omgeving met oa. Apache, PHP en MySQL.

  Zou iemand me tips kunnen geven m.b.t. beveiliging zonder dat ik de tutorials van alle server-onderdelen lees (en er eventueel nog lekken inzitten)?

  Ik denk voornamelijk aan het instellen van wachtwoorden (op bijv. de database), het toepassen van chmod op sommige onderdelen ( ? ) en de plaatsing van onderdelen zoals mappen (publiekelijk/htacces/?).
  Heb ook een php forum geïntegreerd en daar een database ingezet en een mod toegepast ed.

  (Tot nu toe heb ik alles 'lokaal' staan en ben nieuw met SQL en PHP. Apache heb ik iets meer ervaring mee.)


  Als iemand me iets verder kan helpen ben ik erg blij, anders moet ik per server-onderdeel alles over beveiliging bij elkaar googelen terwijl het mss maar een paar instellingen zijn en het allemaal misschien best meevalt..

  [edit]Het belangerijkste is natuurlijk de beveiliging als alles op de betaalde server komt te staan, maar als ik hier lokaal al iets kan ervaren is een tip hierover ook erg welkom. PS: chmodden lukt hier niet vanwege mijn OS maar tips heel welkom.[/edit]
 • chmodden lukt niet vanwege je os: je gebruikt windows neem ik aan?

  zoals ik het lees lijkt het mij verstandig om iets te gebruiken om je SQL server mee te bedienen. ik denk hierbij aan phpmyadmin. zorg ervoor dat die directory beveiligd is met bv .htaccess. voor de rest zal het wel goed. zitten. via een website kom je niet zomaar binnen op je computer.

  d.
 • Klopt hier lokal gebruik ik Windows inderdaad.
  Maar op de webhost wordt dat *nux.

  phpAdmin is lokaal geïnstalleerd. (Oo de webhost waarschijnlijk cPanel.)


  Verder gaat het er niet om of iemand via de site op mijn computer komt, maar welke mappen/bestanden ik moet beveiligen en hoe.
  phpdev lijkt samengesteld te zijn voor het gemak, vooral de installatie, maar over beveiliging heb ik hierbij geen info gevonden..

  Bedankt voor je reply.
 • in phpdev zit automatisch apache toch? enige wat je kan veranderen is de documentroot. tja, de keuze is aan jou welke map dat moet zijn. wat ik heb gedaan is een aparte harde schijf als documentroot ingesteld. zo is de schijf met de OS minder belast met data. veilig genoeg lijkt mij.

  d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.