Vraag & Antwoord

Servers

Win2Ks + Win98 clients, profile + homefolder?

Anoniem
Leo S
6 antwoorden
 • Ik heb een windows 2000 server, SP4, met door het hele gebouw zo'n 40 workstations, allen met windows 98 se erop.
  er staat echter ook 1 met windows XP.
  Nu heb ik in de active driectory elke user een userprofile gegeven en een homefolder, die gemapped moet worden naar H:
  Nu mijn vraag, Bij Windows XP werkt dit perfect!! Maar Windows 98 blijft lokaal werken qua profiel, en MApped die homefolder NIET. Echter in een loginscript wanneer ik aangeef:
  NET USE H: \\server\dir\home\piet
  dan doet hij het wel. Ik heb teveel users om dit allemaal handmatig een loginscript te geven, en dit hoeft ook niet nodig te zijn als je het aan mij vraagt. Hoe laat ik windows 98 dus het zelfde reageren als windows XP ?

  Mvg, Leon
 • Ik heb weinig ervaring met w98 in domein dus kan je daar geen oplossing voor geven. Echter kun wel %username% gebruiken in plaats van de grbruikersnaam in je login script. Dan hoef je er maar 1 aan te maken.
 • Kies bij home folder connect i.pv. local path en laat daarbij H: verwijzen naar het w98 profiel. Laat het xp profiel verwijzen d.m.v. User profile > profile path. Laat in geen geval een xp profiel ook voor w98 gebruiken en andersom.
 • Dat valt hoogst waarschijnlijk niet 100% te vermijden. Wat gebeurt er wanneer dit plaatsvind en is hier een omweg voor?

  bij voorbaat dank, leon
 • In Active Directory geef je aan dat de homemap Piet (die als sharenaam ook Piet heeft) inderdaad geconnect wordt naar H door \\servernaam\%username% op te geven.
  In het script geef je dan NET USE H: /HOME op. Dit script kan je voor iedereen gebruiken.
  Op deze manier krijgt bij ons iedereen z'n homedrive op H:\ zowel op NT4 als W2K server met als werkstations Win98 en XP Pro

  Suc6
 • [quote:0f65ae5296="Leonarduz"]Dat valt hoogst waarschijnlijk niet 100% te vermijden. Wat gebeurt er wanneer dit plaatsvind en is hier een omweg voor?[/quote:0f65ae5296]

  Je kunt beide profielen invullen en laten verwijzen naar een andere map. Zo gebruikt men het ene profiel in geval van een NT client, en het andere in geval van een 9x client.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.