Vraag & Antwoord

Servers

Win2k AD paar vraagjes

Anoniem
GoGo
10 antwoorden
 • Neeh, iedere gebruiker heeft z'n eigen e-mail adres bij een provider.
  Het is gewoon de bedoeling dat de adresboek, e-mail settings en e-mail berichten op de server bij dat account worden opgeslagen.
 • Hallo allemaal,

  ik heb nu sinds kort een netwerk opgezet met als server Windows 2000 Advanced Server.

  Nu heb ik nog een paar vraagjes:

  1. Alle gebruikers mailen met Outlook Express, hoe kan instellen dat de e-mails en het adressenboek opgeslagen word op de server. Dus bij het account. Nu is het zo dat de e-mail's op de hardeschijf van het werkstation worden opgeslagen.

  2. Ik zoek nog een goeie server virusscanner. Ik heb zelf Norton AntiVirus 2004 pro. Maar deze kan niet worden geinstalleerd op de server. Wie weet er nog een goeie server virusscanner?

  3. Is er een manier om alle werkstations uptodate te houden wat betreft: Windows Update en LiveUpdate? (Op de werkstations gebruik ik wel Norton AntiVirus 2004 pro)

  Alvast bedankt!!

  W.
 • 1) Als je netwerkshares hebt waar op de PC's een driveletter aan gekoppeld zijn kun je de mail-bestanden van Outlook Express op het netwerk opslaan. Ga hiervoor in OE naar Extra –> opties. Tabblad onderhoud. Hier zit een knop archieffolder waarmee je het pad kan aanpassen.

  2) Symantec Antivirus Corporate Edition.

  3) Je kan software update service installeren op een Windows 2000 server. Deze haalt van Internet alle beschikbare Windows updates op, zodat je deze vanaf een client niet allemaal van Internet hoeft te plukken, maar lekker over de snelle LANverbinding kan installeren. SUS haalt echter alleen updates op voor Windows 2000, 2003 en XP.
 • ad.3. Symantec Anti Virus Corporate edition heeft naast de server versie ook een client versie op de cd staan. Tijdens de installatie van de client op het werkstation geef je aan dat de scanner gemanaged wordt. Geef de servernaam op en vanaf dat moment geeft de server de updates door aan de client.
  In combinatie met Symantec System Centre kun je ook een centrale quarantaine folder aanmaken en kun je de instellingen van de clients vanaf de server regelen. Als je er niet uit komt of als je meer wilt weten geef maar even een PB.

  Suc6
 • Okay bedankt !!

  Ik ga met de virusscanner vanmiddag aan de gang.

  Ik zou alleen nog graag wat beters willen weten wat betreft Outlook Express. Volgens mij moet dat makkelijker kunnen.

  W.
 • Overgaan op Outlook in coimbinatie met Exchange Server?
 • Als je outlook gebruikt zonder exchange kan het ook. Indien je werkt met zwervende profielen (roaming profiles) kunnen de settings etc. van Outlook worden opgeslagen in het profiel. Nadeel is dat alle mails, en andere items dan geladen moeten worden bij het inloggen. Ik heb geen idee hoe lang dat duurt, bij een grote mailbox (lees: iemand die nooit opschoont)
 • Okay, dat is dus inderdaad precies wat ik wil.

  Maar hoe?
 • Ik zal het morgen op het werk even nakijken, maar ik weet dat het een group policy setting is, maar ik weet uit mijn hoofd niet welke. Weet je wel hoe je group policies toe moet passen, anders vermeld ik er dat direct bij?
 • Ik meen dat me dat wel gelukt is.

  Dat is toch rechtermuisknop op de groep.
  Proporties. Dan ik meen 3de tabblad daar nieuwe aanmaken.

  Daar heb ik iniedergeval wel ingesteld dat de map Mijn Documenten ook een map op de server moest zijn.

  (Maar wanneer het niet teveel moeite is, graag erbei vermelden. Zou vervelend zijn wanneer ik het niet weet, kan ik nog niet vooruit :x )

  In iedergeval: ALVAST BEDANKT !!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.