Vraag & Antwoord

Servers

server werkt niet

Anoniem
boesh
12 antwoorden
 • hey, ik wilde een simpele ftp server opzetten met het programma Serv-U, maar deze werkt niet :-?
  heb volgens mij alles goed ingesteld want heb dat toendertijd via een tutorial gedaan, maar volgens mij werkt het niet doordat ik internet heb via pc van mijn broertje… heeft iemand een idee hoe ik dit kan omzeilen of iig een oplossing? :wink:
 • op de pc van je broertje moet poort 21 geforward worden naar jouw pc. kijk even op de website van analogx voor sofware hiervoor.

  d.
 • alvast bedankt, maar het was me al gelukt :)
  ik kon het ook zonder speciale software verandere bij de opties voor het netwerk, ook heb ik de firewall in windows xp uitgezet op de andere pc en nu werkt het prima :)
 • [quote:827bb63989="Dilbert"]op de pc moet poort 21 geforward worden naar jouw pc.[/quote:827bb63989]
  Hoe doe je dat forwarden?
 • [quote:46975bb329="ric0209"]want heb dat toendertijd via een tutorial gedaan, maar [/quote:46975bb329]Heb je die tutorial nog?
 • Om te forwarden, gebruik een portmapper. Bijv. die van AnalogX (zoals al genoemd werd)
 • [quote:45fe73ee30="Sellis"]Om te forwarden, gebruik een portmapper. Bijv. die van AnalogX (zoals al genoemd werd)[/quote:45fe73ee30]
  Ik heb portmapper gedownload, geinstalleerd en dan?
  Wordt dan mijn router geconfigureerd, firewall, modem?
  Ik kan het wel downlaoden en installeren maar dan?
 • Met een portmapper kun je aangeven dat een verzoek op een PC (zoals FTp een verzoek doet via tcp/ip poort 21 deze afgehandeld moet worden door een andere pc. Je geeft dan het ip adres van de pc aan die dit moet doen. In dit geval dus jouw pc.
 • [quote:8d77840f5b="Sellis"]Met een portmapper kun je aangeven dat een verzoek op een PC (zoals FTp een verzoek doet via tcp/ip poort 21 deze afgehandeld moet worden door een andere pc. Je geeft dan het ip adres van de pc aan die dit moet doen. In dit geval dus jouw pc.[/quote:8d77840f5b]

  Ik "stik" van de IP's Op http://www.whatismyip.com/ weet ik wat van buitenaf mijn IP is.

  Dan kies ik Configure AnalogX, kies ik Configure IP …

  Dan kan ik ook Configure mapppig kiezen… port 80 naar localhost ??

  Is dit dan ook in mij router overgenomen? Moet ik analogx als programma latendraaien.? Nog iets met de firewall?
 • Als je een router hebt waar alle pc's aanhangen kun je beter de portforwarding in de router zelf gebruiken. Bij ieder merk router heet dat weer anders. Bij mijn router heet dat port redirection.
  Het is dan wel nodig om de pc waarop FTP of een webserver gaat draaien een vast IP adres te geven. Dat moet wel in dezelfde range liggen als de ip adressen die je router uitdeelt. Bijv. 192.168.1.X
  In de router geef je dan bij port forwarding aan dat (in het geval van FTP) het TCP/IP verzoek op poort 21 doorgezet (geforward) moet worden naar poort 21 op de PC met IP nummer 192.168.1.X

  Als je PC niet via een router verbonden is, maar via een andere pc kun je een portmapper gebruiken zoals die van AnalogX waarmee je dus eigenlijk hetzelfde doet.

  Poort 80 wordt gebruikt voor internet, dus voor een webserver moet je dat poortnummer gebruiken.

  Suc6
 • Probleem zat 'm in het modem, daar moest ik enkele NAT settings aanmaken vor poort 20 en 21.
 • call me stupid, maar een modem met poortforwarding? welk modem heb jij?

  d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.