Vraag & Antwoord

Servers

Probleem mail ophalen eigen domein

Anoniem
19 antwoorden
 • Hey Dilbert,

  Ik heb bij smtp de internet provider staan. dus: mail.onlinehome.de

  Het lijkt verwarrend omdat ik het adres gebruikte in mijn voorbeeld. Het gaat in dit geval alleen maar om het ..@reelljeans.com adres. Vanuit dit domein wil ik graag een mail versturen via de bestaande internet privider. Het jp-adres gebruikte ik dus om een mailtje naartoe te sturen vanuit het adres ben@reelljeans.com..

  Gr. J-P
 • Hallo mensen!

  Ik heb een lastig probleem hier op het werk. Het is me ook totaal niet duidelijk in welke hoek ik de oplossing moet zoeken. Het kan dus zijn dat ik dit bericht in het verkeerde forum heb gezet maar ja, weet ik veel :-?

  Besturings systeem: Win2000
  Programma: MSOutlook office

  Probleem:

  Ik wil met mijn eigen-domein-adres (blabla@reelljeans.com) een mailtje versturen. Ik krijg vervolgens de volgende foutmelding:

  [i:aad87f017b] 'jp@leconte.nl' am 14.04.2004 09:47
  553 sorry, that domain isn't in my list of rcpthosts (#5.7.1)[/i:aad87f017b]

  Ik bellen met NL hosting.. Wat blijkt, mijn SMTP adres kan ik niet zomaar op mail.reelljeans.com zetten. Op aanraden van NL hosting heb ik dus het SMTP adres veranderd in het adres van de internetprovider. (dit is dus niet hetzelfde bedrijf als de host van het domein..) Ik krijg nu de volgende foutmelding:

  [i:aad87f017b] 'jp@leconte.nl' am 14.04.2004 11:18
  550 relaying to <jp@leconte.nl> prohibited by administrator[/i:aad87f017b]

  Nu weet ik dus echt niet meer waar ik het moet zoeken!! :(

  Ik heb natuurlijk het forum doorzocht en vond alleen de tip dat je POP en smtp moet omdraaien. Nu weet ik niet hoe het moet en of het wel de oplossing is. De provider dacht zelf aan een firewall instelling.

  Wie kan me uit de brand helpen!? Ik heb het halve land afgezocht en nog steeds geen oplossing. Typisch is wel dat ik onderling (dus van domein naar domein) wel mail kan sturen..

  Alvast bedankt voor het meedenken :-)

  Gr. J-P
 • Nog even voor de duidelijkheid, ik gebruik Norton antivirus als beveiliging..

  Gr. J-P
 • Even algemeen.
  Pop3 servers (waar je je mail ophaalt) is meestal beveiligd met je gerbuikersnaam/wachtwoord. Je mail kan je dus vanaf iedere provider ophalen, onafhankelijk welke.
  smtp (dus de server die je mail verzend) doet geen controlle op gebruikersnaam/wachtwoord. De enige beveiliging is dat je via de betreffende provider het internet op moet gaan. Je kan dus de mailserver smtp.wanadoo.nl gebruiken, mits je ook via wanadoo het internet opgaat. Je kan dus bij wijze van spreken 5 accounts hebben die bij 5 verschillende providers staan, maar bij alle accounts geef je 1 smtp-server op voor het verzenden, degene met wie je ook het internet opgaat.
  Nu jouw probleem:
  Sommige providers willen dat je "Van…" adres óók bij die smtp-server hoort, je dient dan een mailadres op te geven met een domeinnaam die geregistreerd is op die smtp-server. (leconte.nl is blijkbaar niet geregistreerd op die smtp-server, en de smtp-server die leconte.nl beheert staat geen relaying toe vanaf een andere provider.) Via welke provider ga je het internet op???? Geef hun smtp-server eens op (dus smtp.providernaam.nl of mail.providernaam.nl)
 • Bedankt Dilbert!

  Ik heb het verhaal doorgelezen van Microsoft en zag dus ook dat het ten koste zou gaan van de veiligheid en spamgevoeligheid. Ik moet natuurlijk niet hebben dat iemand spam gaat sturen op naam van het bedrijf.. Ik geef het bij deze op :-( Thanks voor alle moeite.!! Ik laat er wel iemand naar kijken die er verstand van heeft. Niet dat ik zelf de boel verziek hier ;-)

  Gr. J-P
 • Hoi Venzent,

  Bedankt dat je even de tijd hebt :-)

  De provider van het internet (breedband) is 1und1 een duitse aanbieder. Dit bedrijf bestond eerst onder de naam van "onlinehome"

  Mijn SMTP staat op:

  mail.onlinehome.de

  Je ziet dus dat ipv mail.1und1 er mail.onlinehome staat. Dit werkt ook prima bij het email account reell@onlinehome.de. Je begrijpt wel dat we het hier mooier vinden om mail te versturen onder de naam van het eigen domein. Dus dat probeer ik te bereiken..

  Maar het adres waar het in dit geval om gaat is:

  ben@reelljeans.com

  pop3: mail.reelljeans.com
  smtp: mail.onlinehome.de

  Gr. J-P
 • [quote:72db2e1b70="J-P Le Conte"]Hoi Venzent,
  ben@reelljeans.com

  pop3: mail.reelljeans.com
  smtp: mail.onlinehome.de

  Gr. J-P[/quote:72db2e1b70]
  En als je het dus zo invult, krijg je die foutmelding? Dan lijkt het erop dat 1und1 (onlinehome) relaying alleen toestaat vanaf geauthoriseerde zender-domeinen en reeljeans.com niet geauthoriseerd is. Dus: of 1und1 vragen reeljeans.com toe te staan als relaying sender-domain (mits via 1und1 Inet-verbinding) of vragen aan 1und1 of zij smtp-servers hebben die alleen de subnet-controlle doen (dus Inet-verbinding via 1und1).
 • Ok dan! Bedankt. Weet ik iig waar ik het probleem moet zoeken. Nu maar op m'n beste duits het probleem gaan oplossen :-? :lol:

  Gr. J-P
 • [quote:aad60514e9]smtp (dus de server die je mail verzend) doet geen controlle op gebruikersnaam/wachtwoord. De enige beveiliging is dat je via de betreffende provider het internet op moet gaan.[/quote:aad60514e9]

  Offtopic maar kleine corectie.
  Een smtp server kan wel degelijk controlle doen op gebruikersnaam/wachtwoord.

  MvG,
  Marcel.
 • ff offtopic correctie 2:

  … daar ligt waarschijnlijk ook de oplossing. :wink:

  d.
 • [quote:117569d495="Dilbert"]… daar ligt waarschijnlijk ook de oplossing. :wink: [/quote:117569d495]
  Ow? Dilbert vertel! Kan je me nog ergens mee helpen misschien? Ik weet dat je zelf ook met het probleem hebt gezeten. Bij het zoeken naar trefwoorden hier kwam ik nog een topic tegen die erg leek op mijn probleem :-)

  Gr. J-P
 • het gaat erom dat je de uitgaande mail ook laat checken op paswoord en gebruikersnaam.

  wat mij niet duidelijk is is of je één domein gebruikt of verschillende domeinen.

  wat hoort is ook dat je de DNS gegevens van je provider invoert in je netwerkverbinding ( werkte bij mij ) . ook DNS MX records moet aangevinkt zijn.

  d.
 • Wat je nu aan het doen bent is de smtp server van je ISP gebruiken als z.g. smarthost. Niets mis mee, maar ISP zijn als de dood dat ze als open relay aangzien worden. Vandaar ook - wat al eerder vermeld is - dat een ISP checked voor wie ze mail versturen. Dit kunnen ze doen op 2 manieren:
  - via het netwerk waarmee je binnenkomt, dat doen de meeste
  - extra via een naam/wachtwoord, de meeste doen dit niet

  In jouw situatie heb je ook een andere optie….. en dat is de smtp server van je provider gewoon niet gebruiken. Ga gewoon je eigen smtp server draaien. Daar hoef je echt niet exchange voor te kopen. Daar zijn zat opensource oplossingen voor die ook op windows kunnen draaien.

  En mocht dat niet lukken dan kan je altijd nog een bakkie wat je overhebt inrichten met linux/bsd en een smtp server.

  Op tldp.org staan z.g. HOWTO documenten waaronder ook voor mail users en administrators. Ze zijn geschreven met Linux in het achterhoofd, maar uiteraard is de princiepe werking van mail gelijk op welk platform dan ook.
 • DAnk je :-) (beide)

  Ik ga er mee an de slag.. Ik ga ook ff kijken op die website of er iets de dowloaden valt. Ik heb nu ook het idee dat de oplossing steeds dichter bij komt. Valt niet mee ff je mail configureren ;-)

  Gr. J-P
 • [quote:f84db3faa3="Bilbo"]
  Op tldp.org staan z.g. HOWTO documenten waaronder ook voor mail users en administrators.[/quote:f84db3faa3]

  Ik heb net nog even gekeken en kom er niet echt uit. Na een hoop technische stof doorgespit te hebben kwam ik dus uit op Qmail. Nadat ik eindelijk de download had gevonden moest ik op zoek naar RedHat om het te kunnen installeren. Hier geef ik het op.. Is er geen minder omslachtige manier? Op deze manier heb ik het gevoel dat de oplossing afhangt van de juiste keuzes (dus een beetje mazzel..) Andere suggesties zijn welkom :-)

  Gr. J-P
 • welke smtp provider heb je ingevuld in je server? Die van je domein of die van je internetprovider? daar hoef je geen andere OS voor nemen. de Laatste tip van Bilbo blijft in je hoofd hangen. ( ik zou er ook overheen lezen).


  d.
 • reelljeans.com is gelinked aan jouw server? laat de server dan verzenden met mail.reelljeans.com. de mail gaat via jouw internetprovider wel naar buiten, maar hij wil uiteraard wel verzenden en dat checken met een username en paswoord.

  jouw username en paswoord voor iets@reelljeans.com kloppen uiteraard niet voor mail.onlinehome.de. Laat de server dus eens vial reelljeans.com versturen. ( lijkt vaag, maar probeer ff)

  d.
 • Hey,

  Ik heb het geprobeerd met alleen het onlinehome.de password en gebruikersnaam maar krijg het volgende mailtje terug:

  'jp@leconte.nl' am 14.04.2004 11:18
  550 relaying to <jp@leconte.nl> prohibited by administrator

  Vervolgens geeft hij bij het wijzigen van de smtp in mail.reelljeans.com het volgende bericht:

  'jp@leconte.nl' am 14.04.2004 09:47
  553 sorry, that domain isn't in my list of rcpthosts (#5.7.1)

  Het zegt mij natuurlijk helemaal niks :lol:


  Gr. J-P
 • je bent op de goede weg! de lijst met toegestane hostst moet je uitschakelen/verwijderen etc. Dan moet het werken. Ik heb dat een tijd gehad met E-smith server ( SME linux), maar kon het bestand niet vinden.

  Ik weet niet waar die instelling in exchange zit. lees dit draadje even:
  http://forums.msexchange.org/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=18;t=000168

  en

  http://www.microsoft.com/technet/security/prodtech/mailexch/excrelay.mspx

  d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.