Vraag & Antwoord

Servers

Onze (kut) Server

Anoniem
fabstar81
8 antwoorden
 • hoi,

  Wij hebben al sinds een tijdje een server staan die het eerst nie deed omdat de voeding stuk was…
  Maar daarna toch maar nieuw voedinkie gekocht en hij deed het maar we konden het niet voor elkaar krijgen dat het wake-on-lan werkte dus hadden we maar een xtra netwerk-kaart gekocht om te kijken of het het daar wel mee deed maar dat werkte ook nie weet iemand hier hoe je wake-on-lan installeert/aanzet??

  Grt.

  KiPSiE
 • Dat is meestal een bios instelling. En daar kom je meestal in door bij het 1e of 2e scherm bij het opstarten op de Del toets te drukken (of F1, F2, F10, ctrl-alt-esc).
 • Dat wist ik maar dat werkt nie bij de bios en als je het probeert in te stellen bij windows werkt het ook nie… Ten eerste gaat hij niet in slaapstand(dat moet je zelf doen) en ten tweede als je em dan probeert te benaderen dan loopt ie vast…
 • jumper setting misschien?
 • Kijk of je server alles qua APM (Advancede Power Management) ondersteund. Hardware en software moeten geschikt zijn. Alle geinstalleerde drivers moeten hier ook aan voldoen. Er is veel hardware op de markt dat niet goed overweg kan met de slaapstanden. Meeste A-merken houden hier rekening mee, veel goedkopere merken helaas niet.

  Controleer idd. of het bios goed is ingesteld en of deze de nieuwste versie heeft die beschikbaar is.

  Verder moet APM in windows goed geinstalleerd zijn, dat is ook niet helemaal duidelijk uit je verhaal. Je kan het toevoegen aan windows maar dat is lastiger dan mee-installeren in het begin.

  Bij de hardware eigenschappen kan je in windows zien of je hardware daar aan voldoet…
 • Over welk merk / type nic hebben we het hierzo ?
  Niet bij alle nic gaat het nl via het bios.
  Intel chippies hebben nogal is aparte software, waar je in kan komen door tijdens startup op Ctrl S te drukken.
 • ik hebben nog geen nieuwe biosdrivers erop gezet dus da ga ik ffies doen verders is het een abit nogwat verders week nie er zit een Intel Pentium 3 450 Mhz in en 512mb ram
  als jullie nog meer willen weten hoor ik het wel
 • Een andere mogelijkheid is dat nog niet alle draadjes van de nieuwe voeding correct op de moederbord zijn aangesloten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.