Vraag & Antwoord

Servers

Server ook als DHCP configureren

Anoniem
*MartyMcFly*
4 antwoorden
 • Hallo,

  Natuurlijk zal deze vraag al eens eerder gesteld zijn, maar toch…
  Ik wil een server hebben, die ook ip adressen uitgeeft.
  Volgens mij gaat dat dan toch als de server ook voor DHCP is geconf.
  Ik heb W2Kserver geinstalleerd.
  Middels mmc DNS-server geconf. (scope forward and reverse)
  Middels DHCP een range van adressen 192.168.0.051 -> 0.100 opgegeven.
  In de console is de DHCP "groen" verbonden.
  Ik heb nu middels crosslinked cable 1 PC direct met de 2e netwerkkaart (192.168.0.245 binnenste) aan de server verbonden. De eerste heeft 192.168.0.251 met gateway
  outer …0.1 en DNS … 0.251.
  Is er iemand die mij wil / kan vertellen waarom ik mij met de PC niet kan aanmelden bij het domein.

  bvd
  NGU
 • Dat komt waarschijnlijk omdat je twee netwerkkaarten in je server hebt, die allebei in hetzelfde subnet hangen. Wat is hier het nut van? Als je wilt dat je server als router gaat fungeren, zul je beide netwerkkaarten in een verschillend subnet moeten hangen, anders valt er niets te routeren.

  De DHCP-server draait nu dus waarschijnlijk op de ene netwerkkaart, terwijl je de PC op de andere aansluit.
 • Waarom zou je in hemelsnaam een DHCP server willen hebben als je alles met crosslink kabels verbind? Het aantal clients is dan zo beperkt, dat je de settings beter handmatig in kunt voeren. Sluit alles aan met een HUB of switch en DHCP komt tenminste tot zijn recht. Is tevens het probleem dat Leo S schetst opgelost.
 • Allereerst even de vraag over crosslinked en hetzelfde subnet.
  Ik ben dit thuis aan het uitproberen, omdat ik dit op school wil installeren.
  Thuis heb ik natuurlijk niet het IPadres van school (kennisnet). En hier krijg ik dit adres van mijn router.
  Mijn gedachte is dat ik op de ene kaart via het dan te verkrijgen kennisnet IP de internetconnectie heb en middels de andere het interne netwerk bedien vanuit de DHCP met de reeds genoemde range adressen.
  Als ik nu zo te werk ga, en ik sluit mijn tweede kaart aan op een HUB waaraan dan de andere PC's hangen, dan zou de server die andere PC's toch via de opgegeven range een IPadres moeten toekennen?
  Als dit bevestigend beantwoord kan worden, dan stop ik met thuis klooien en doe ik het volgende week als de scholen weer beginnen daar direct.
  Bedankt voor jullie inbreng.
  NGU

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord