Vraag & Antwoord

Servers

Windows Server 2003 probleem, wie helpt?

Anoniem
Speedy Conzales
5 antwoorden
 • Dit probleem is vast eenvoudig op te lossen voor ervaren domain-admins. Dus ik doe hierbij een oproep aan de moderators :wink:

  Ik heb een server draaien op Windows Server 2003 EE. Daar log ik via een lokaal domein (.lokaal) op in met 2 pc's. Een windows XP Pro pc en een windows 2000 systeem. Het inloggen werkt met beide perfect, zover geen problemen.

  Het probleem is dat de WinXP Pro pc de server en het Win2K systeem niet ziet qua domein-rechten. Dus met bestanden delen etc. Ik kan geen rechten opgeven op de WinXP Pro pc voor deze pc's. Ik zie dan alleen de lokale computernaam, meer niet. Alle PC's hebben vaste IP-adressen en worden niet uitgedeeld via de Server (i.v.m. portforwarding router)

  Misschien is dit eerder besproken, maar kon het nergens vinden. Wie helpt?
 • Je moet de pc's lid maken van het domein.

  Rechtsklikken op my computer
  Kies Properties
  Tabblad Computername
  Button Change

  Kies voor domain i.p.v workgroup en vul in domeinnaam.lokaal
 • De PC's zijn lid van het domein. De computernaam en de gebruikersnaam zijn geregistreerd. De PC's zijn bekend als: "computernaam.domeinnaam.lokaal" Ik kan in de console zien welke computer welk besturingssysteem draait. Het probleem zit 'm ergens anders dus. Het probleem ligt waarschijnlijk aan een instelling in WinXP.

  Misschien nog andere ideeen?
 • Ik snap je probleem niet helemaal. Je zegt dat het bestanden delen over het domein niet helemaal lukt omdat je in de brui zit met je rechten?

  Kijk in AD eens goed of de pc's / users rechten hebben om het een en ander uit te voeren. Ook moet in de gedeelde map de user die toegang wil krijgen het recht hebben dit te mogen.
 • Mijn vraag is hier misschien niet helemaal duidelijk. Ik heb de vraag nog een keer gesteld in het "netwerk-forum".

  Daar kreeg ik een tip over het instellen van de DNS-service op de server en de clients (mijn 2 PC's) die DNS-toegang moeten krijgen via de server.

  De DNS-server die ik nu gebruik is het LAN-adres van mijn router. Dit is dus niet goed heb ik net gelezen. :)

  Bedankt in ieder geval…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.