Vraag & Antwoord

Servers

Script in W3K werkt niet?

Anoniem
*MartyMcFly*
9 antwoorden
  • Hallo,

    Ik heb als volgt een simpel script staan op de server: C:\WINDOWS\sysvol\sysvol\sellis.local\scripts\logon.cmd. In AD users and computers aangegeven dat logon.cmd gebruikt moet worden, maar het script loopt niet bij het inloggen. In NT4 en W2K werkte het zo wel. Het script hernoemen naar logon.bat geeft hetzelfde resultaat. In het script staan alleen maar mappings naar div. shares op de server (bijv. NET USE N: \\DC01\ARCHIEF). Het lokaal uitvoeren van het script geeft wel het goede resultaat. Iemand een idee waar het aan kan liggen?
  • Zijn de clients XP pc?
    Zo ja dan zou je met een mmc de volgedne module kunnen toevoegen en uitvoeren: Resulterende verzameling beleidsregels.
    Op die manier kun je zien of je script wordt aan geroepen.

    Mocht je geen XP hebben dan zul je het met een GPresult moeten doen (dos box). Je kunt gpresult ook vanaf de server uitvoeren en daarbij de username en of computernaam mee geven.
  • Heb je in de user properties in Active Directory ook aangegeven dat het script moet gaan draaien als de betreffende gebruiker inlogt?

    Je hoeft overigens ook alleen maar de naam van het login-script invullen en niet het hele pad erbij. Alleen 'login.bat' in de user properties is dus voldoende.

    Overigens heeft dit niets met Group Policy te maken, dus de oplossing van debas staat hier helemaal los van. Het is wat anders als je het login-script via een GPO laat lopen, maar dat is hier dus niet aan de orde.
  • Ik heb inderdaad bij de profiles van de user aangegeven dat logon.cmd gebruikt moet worden. Ik ben er nog niet uit, maar zoek verder. Iemand nog andere ideeën?
  • Open eens de netlogon folder vanaf een client en voer het bestand dan eens uit. Gaat dit wel?
  • Dat gaat inderdaad wel. Ben er ondertussen ook al uit gekomen. Het probleem zat em in het automatisch inloggen middels tweakui. Handmatig inloggen geeft wel het script, automatisch niet. Op zich wel vreemd, want dat moet toch ook gewoon kunnen?
  • Misschien het script uitvoeren via Group policy?
  • Ga ik eens uitproberen.
  • Nog vreemder. Ook na het uitzetten van automatisch inloggen middels TweakUI werkt het niet goed.
    - inloggen 1e keer -> geen script, dus geen shares
    - handmatig script uitvoeren in de share netlogon of een lokaal batsch bestand -> script loopt, alles in orde
    - uitloggen en direct weer inloggen -> script loopt, alles in orde

    Dus alleen bij het opstarten van de pc en dan 1e keer inloggen draait het script niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.