Vraag & Antwoord

Servers

winamp server

Anoniem
pimvandenderen
12 antwoorden
 • hallo allemaal. Ik heb een livestream gemaakt en nu wil ik die op internet gaan zetten. Nu heb ik als tip gekregen om een eigen server te maken maar hoe doe ik zoiets. Zijn er ook nog andere manieren??

  Groetjes Pim

  p.s. ik heb een ip adres http://10.0.0.151:8000. nu zit ik op een netwerk en niet op de 'hoofdcomputer' Kan het aan de poort liggen dat mensen niet naar me livestream kunnen. Zoja hoe zet ik deze poort dan open?
 • Je gaat met shoutcast streamen?

  www.shoutcast.com…. Staat de software voor vrijwel alle besturingsystemen. Neem aan dat je niet veel luisteraars gaat hebben, anders heb je mischien een upload probleem….

  Dat verhaal van je IP snap ik niet helemaal.
  Je hebt een lokaal IP maar wat heb je dan met die poort 8000????
  Dit is de standaard poort van Shoutcast.

  Marcel.
 • ik heb de server van shoutcast al gedownload. Mijn ip adres is http://10.0.0.151 Maar als ik doorheen gaat, kan hij de server niet vinden.
  Als ik intyp : http://10.0.0.151:8000 dan kan hij de goede site wel vinden maar voor andere mensen niet. Dus denk ik dat dit een lokaal ip adres is

  Groetjes Pim
 • Dat heb je goed gedacht. Kijk met ipconfig wat je externe ip adres is (hoofdcomputer) en geef dat door aan je maten. Mogelijk moet je ook nog het e.e.a. aan poorten forwarden in de router.
 • misschien een beetje dom maar ik zit volgens mij niet achter een router. Ik heb qua modem een speedtouch. Hoe moet ik het dan verder doen

  probleem 2 : Ik zit op de hoofdcomputer, als ik naar uitvoeren ga en dan ipconfig intyp opend het dos en dat sluit gelijk weer af. Hoe kan ik dit oplossing

  groetjes Pim
 • Typ eens CMD of COMMAND bij uitvoeren.

  In het dosscherm IPCONFIG of WINIPCFG
 • hallo allemaal. Ik heb me ip adres gevonden via www.myip.nl Mijn ip adres is http://80.126.242.197/ en me server poort ( ik zit nu op de hoofdcomputer ) is 80. Als ik nu naar de site van me ip adres ga, kom ik op de site van SpeedTouch510. Nu moet ik denk ik de poort open zetten. Hoe doe ik zoiets, of wat moet ik nu veder doen?

  Groetjes Pim

  //edit : het is poort 8000. Ik heb hier helemaal geen ervaring mee
 • hey, dit probleem heb ik nou ook. Moeite met openzetten van poorten, etc. Begin niet over Windows XP firewall, die staat uit…
 • blijf dit onderwerp volgen :wink: dan komen we er wel uit hoop ik
  Iemand die hier ervaring mee heeft?

  mzzls
 • Mijn zoontje heeft voor mij de hele santemekraam geconfigureerd. En ik heb niets verder doorgegeven aan mijn maten. Ik heb het een onderdeel gemaakt van mijn website en op een andere PC heb ik hem bij Realplayer toegevoegd aan favorieten.
  Ik zit wel achter een router, Edimax. En ik gebruik WIN 98 se.
 • met een NAT server kan je poorten doormappen…

  dit doe je dus door naar je modem instellingen te gaan
  klik hier op advanced en ga naar NAT
  vul hier het ip van je computer in en de porten (inkomende en uitgaande)
  en dan is het ongeveer klaar

  beetje snelle uitleg maar als je er niet uitkomt maak ik wel een screenshot.

  mocht je nog achter een router zitten moet je deze ook doormappen
 • Dat heb ik gedaan, maar nou nog de router. Ik heb alleen die Speedtouch modem, maar ik zie een optie 'Static Routing'. Is dat het misschien en wat moet ik daar dan invullen??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.