Vraag & Antwoord

Servers

Extern bureaublad op win2k3 domein

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik wil een normale domain user laten inloggen via windows XP extern bureaublad. Hoe krijg ik dit voor elkaar??

  Ik kan wel zo inloggen als ik de user @min maak, maar dit wil ik eigenlijk neit hebben, omdat ze dan gewoon alles kunnen!

  Iemand?
 • Je moet dan de server installeren als "application server".

  In Terminal Services heb je twee modes waarin de server kan draaien. De eerste is remote administration mode. Hierbij kunnen alleen administrators een verbinding maken en ook maar maximaal 2 verbindingen tegelijk. Je hebt hiervoor geen aparte licenties nodig.

  De tweede is application server mode. Hierbij kunnen alle domain users een verbinding maken en zijn er geen beperkingen aan het aantal verbindingen tegelijk. Hiervoor zijn aparte licenties en een license server nodig. Deze dienen binnen 90 dagen geactiveerd te worden, anders werkt het niet meer. Je kan het dus zonder licenties doen, maar dan steeds maar maximaal 90 dagen.
 • Wat voor licenties? Die moeten online gekocht worden?

  Nu heb ik namelijk een volledige licentie via school…..
 • Zijn dat licenties via APS IT Diensten? Kijk dan eens op hun website. Daar staan de licenties voor TS met een uitleg. Je moet wel eerst inloggen met de gegevens van school.

  Suc6
 • Zoals Sellis al liet doorschemeren moet je dus licenties hebben voor Terminal Services, ook wel TS CAL's genoemd. Als het goed is heb je daarvoor van Microsoft een activatiecode voor gekregen, als je de juiste licenties voor hebt.
 • En die activatiecode is dus te vinden op de website van APS. Aanmelden met de gegevens van school en voor installatiecodes kiezen.
  Als de school een MS contract heeft kun je MS Windows Server Licentie kiezen. Ergens onderaan staan de documenten die je nodig hebt en het enrollment nummer dat je kan gebruiken.

  Suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.