Vraag & Antwoord

Servers

Bulletproof FTP server onduidelijkheid?

Anoniem
[DarthV]
2 antwoorden
 • Hallo iedereen,
  Ik wil een FTP-server opzetten voor gebruik in "vriendenkring" , ben er al een tijdje mee bezig, maar eea wil niet lukken, ik heb al gegoogled op het onderwerp en op verschillende forums ( of is het fora ….) rondgekeken.
  gelukkig ben ik zo te zien niet de enige met dit probleem, ik heb dan ook al heel wat nuttige informatie vergaard, maar blijkbaar nog niet voldoende. Mijn probleem (of wat ik niet snap) is het volgende; Het IP adres wat ik van mijn ISP (wanadoo) krijg is wisselend dus het IP adres dat vanaf buiten te zien is.
  Hoe kan ik dan zorgen dat men van buitenaf in staat is om mijn FTP server te bereiken??
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen, bij voorbaat dank.
  Mijn conf.
  Com21 modem –> Sweex broadband router 192.168.2.1 –> PC1 XP Home (=FTP server) 192.168.2.100 –> PC2 XP Pro 192.168.2.102
  John
 • Waarschijnlijk is het nodig dat iemand die contact wil leggen met de server het actuele IP adres kent. Doordat er misschien sprake is van een dynamisch IP adres ben je genoodzaakt om dit adres na wijziging opnieuw op te geven aan een ieder die je wilt toestaan jouw server te gebruiken.

  Wanneer wijzigt het IP adres, iedere keer als je verbinding zoekt met het net of minder frequent? In het eerste geval zit je in een lastig parket.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.