Vraag & Antwoord

Servers

VPN - Gateway to Gateway verbinding maken

Anoniem
Leo S
6 antwoorden
 • Ik heb op school 2 netwerken (2 gebouwen) nou willen wij van deze 2 netwerk 1 netwerk maken.

  Dit kan middels een VPN verbinding. Ik probeer het nu via Routing and Remote Acces te doen in Windows 2003.

  Ik heb Windows zover dat ik netjes in een inbel verbinding kan maken en dan verbinding kan maken met het andere gebouw. Maar dit is niet precies wat ik wil.

  Je moet in Windows 2003 een verbinding kunnen maken en deze delen met het rest van het netwerk. Zodat niet iedere client hoeft in te bellen.

  Hier gaat het dus fout. Ik kan een verbinding maken met een Windows 2003 ISA-Server naar een andere Windows 2003 ISA-Server …. Alleen de verbinding kan dan niet terug gemaakt worden.

  Het is dus altijd 1 richtingsverkeer. Ik had op isaserver.org gelezen dat het niet de bedoeling is om een VPN verbinding op beide locatie's te maken. Alleen het voorbeeld slaat helemaal nergens op.

  Dus iemand enig idee hoe je een Gateway to Gateway VPN verbinding maakt in Windows 2003 met Routing and Remote Acces?
 • Ik heb een andere artikel gevonden en die is duidelijker. Ik probeer het volgende te bereiken wat in dit artikel staat

  http://www.isaserver.org/…g_the_Infrastructure.html

  Dit gaat verder goed alleen wanneer ik de Remote ISA VPN Wizard gebruik dan krijg ik op het moment dat ik de file wil gebruiken de melding "An error occurred during reading of the configuration file: Bad Data"

  Waarom !? Password is zeker weten goed!

  Het gaat om 2 Windows ISA-Servers… 1 Windows 2000 met ISA-Server SP2 en 1 Windows 2003 met ISA-Server SP2. Deze PC's zijn geen domeincontroller en ook zijn ze niet op het domein aangemeld.
 • Wil je even de volledige link plakken? Op deze manier kunnen wij natuurlijk niet kijken welk artikel je probeert te volgen.
 • http://www.isaserver.org/tutorials/Configuring_Gateway_to_Gateway_L2TPIPSec_VPNs_Part_2_Configuring_the_Infrastructure.html

  Maar ik weet inmiddels al hoe het komt…. Het schijnt dat dit niet werkt omdat ik 1 Windows 2000 server heb en 1 Windows 2003 server heb ….

  Dus ik moet het handmatig doen…. Zucht maar ja dan weet ik weer niet hoe het moet…
 • In principe zou het niet uit moeten maken dat je aan de ene kant 2000 hebt en aan de andere kant 2003. Wat echter wel uit zal maken is, of je ergens een NAT-firewall hebt draaien. L2TP/IPsec kan namelijk niet door een NAT-firewall heen. Heb je toevallig een van de ISA-servers achter NAT draaien?
 • Ik heb modem/router tussen de ISA-Servers staan

  Dus zo:

  ISA-Server –> Modem/Router –> – <– Modem/Router <– ISA-Server

  Maar goed deze kan wel verbindingen maken. Ik bedoel ik kan wel van de 1 server naar de andere server verbinding maken middels een VPN verbinding.

  ISA-Server heeft alleen zo'n makkelijke 'wizard' die alles instelt …. Deze maakt dan een file aan die je dan op de andere server kunt gebruiken. Dit schijnt dus niet te kunnen omdat het Windows 2000 is … Wel moet je het handmatig kunnen instellen maar ja hoe dat moet ?! Ik heb daar een ander artikel van gevonden maar dat slaat nergens op… Tenminste daar snap ik niets van…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.