Vraag & Antwoord

Servers

Domein verandert automatisch

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Bij ons op school werken we met XP pro op de cliënts, nu heb ik het volgende probleem, ik kan mij soms niet meer aanmelden op het netwerk. Ik krijg dan als melding dat het domein niet gevonden kan worden en iets over het gebruikersaccount. Het is wel mogelijk om gewoon op de cliënt computer te werken en als je dan kijkt welk domein er staat dan is die veranderd, namelijk van *** naar ***.nl.
  Verander je dit weer in *** dan is de server weer bereikbaar, maar hoe ik dit voorkomen dat het domein verandert……..

  cliënts WinXP pro
  Server win 2000

  Wie wil mij helpen aan de oplossing? :D
 • zijn er geen *bengels* die flink in het netwerk aan het prutsen zijn? :roll: Ik weet nog dat bij ons op school (toen) de leerlingen beveiligingsadviezen aan de netwerkbeheerder gaven. Wellicht bij jou ook. 8)

  d.
 • [quote:c6d136985d="Dilbert"]zijn er geen *bengels* die flink in het netwerk aan het prutsen zijn? :roll: Ik weet nog dat bij ons op school (toen) de leerlingen beveiligingsadviezen aan de netwerkbeheerder gaven. Wellicht bij jou ook. 8)

  d.[/quote:c6d136985d]

  Bedankt Dilbert,

  Voorzover ik weet is dit niet het geval tenzij kleuters al zoveel kennis hebben :roll:
 • lolz. :lol:

  zijn de domeinen wel ingevoerd als 'administrator'? ik verwacht dat onder een andere gebruikersnaam (welliswaar met rechten) de instellingen niet worden gepakt. zou het zoiets kunnen zijn?

  d.
 • Zo te zien ligt het probleem in DNS, aangezien de NETBIOS-naam wel bebruikt kan worden. Ieder domein heeft namelijk 2 namen. De NETBIOS-naam en de internetstijl *.nl o.i.d. Er is dus waarschijnlijk niet geknoeid door die boefjes, maar de DNS server is niet bereikbaar. Controleer de DNS server, probeer hem te bereiken vanaf de client etc. Succes! Dit kan ook veel andere problemen op het netwerk oplossen (als je die hebt).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.