Vraag & Antwoord

Servers

Server wil niet

Anoniem
WH
5 antwoorden
 • Ik probeer een server (Apache) te runnen achter een Sitecom 4S Router.
  De router is geconfigureerd, poorten geforwarded en Apache ht doc aangepast.
  Nu loop ik tegen het volgende probleempje aan. Als iemand met een vaste verbinding naar mijn website wil, krijgt ie een "kan server niet vinden" of dnserror.htm error. Het rare (althans voor mij) is dat als iemand via een inbelverbinding naar m'n website gaat, de site wel gezien kan worden. Ik heb dit met mijn laptop geprobeerd en dat lukt inderdaad. Mijn vermoeden (zoals de foutmelding eigenlijk ook al aangeeft) is dat het te maken heeft met de DNS vermeldingen. Vraag is dan ook, hoe los ik dit op? Ik heb zowel de router als DHCP server de zaak laten regelen als handmatig een IP-adres opgegeven met de DNS nummers van de provider.
  Bij voorbaat dank,

  WH
 • Hoe gaan ze naar jouw website dan? Als ze gewoon je IP adres gebruiken mag het niets uitmaken.
 • 'iemand met een vaste verbindig' bedoel je daarmee gebruikers van je eigen netwerk ?
  Of gebruikers met een kabel abbo ?

  Dan kan het zijn dat het niet werkt vanwege loopback wat vaak niet wordt ondersteund.
 • Ze gaan naar m'n website met http://ipnummer:poortnummer. En ik bedoel idd mensen met een kabelabonnement. Ter info moet ik misschien nog vermelden dat ik bij een Belgische provider zit die een eigen server eigenlijk niet toestaat, maar dan nog kan ik niet verklaren dat als ik inbel het wel lukt en met een kabelverbinding niet. Ook met bv een Sony-Ericsson P900 lukt het wel.
 • wat is je ip? misschien kunnen wij er wel op. k denk dat die ander niet op jouw server kan komen omdat hij dezelfde provider heeft. wellicht een á la Chello grap waarbij die ander in hetzelfde ip-block zit.

  d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.