Vraag & Antwoord

Servers

CoD server

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Even een heel ander soort server, een server voor CoD.

  Ik heb al eens eerder met succes een server voor CoD (call of duty) voor 2 on 2 kunnen opzetten. Ik heb alleen mn pc opnieuw moeten installeren omdat ik een nieuwe processor/moederbord/GPU heb geinstalleerd. Ik heb mn Punkbuster netjes geupdate (ook voor de serverside).

  Ik probeer mn server steeds op te zetten en met succes. Mn server draait en ik kan zelf inloggen op mn server via mn ip adres. Dit ip adres is mn internet ip en niet die van mn netwerk. ALleen als andere mensen proberen in te loggen krijgen zo: Awaiting Connection.

  Weet iemand waar dit aan kan liggen?
 • Portforwarding in een eventuele router goed staan?
  Poorten in je eigen firewall open staan?
 • een router heb ik (nog) niet, en voor eventuele poorten ik gebruik ZoneAlarm. En ik zou niet weten hoe ik poorten hiermee open zou kunnen zetten. Volgens mij kan dit ook niet.
 • bezoekers van internet moeten dus wel het buiten IP adres gebruiken,inplaats van je INTERNE IP wat jij ziet als je op je LAN zit :lol:
  snappie dat?
  denk dat daar de fout zit :(
 • [quote:c4524345b2="Rainmaker"][b:c4524345b2]Mn server draait en ik kan zelf inloggen op mn server via mn ip adres. Dit ip adres is mn internet ip en niet die van mn netwerk. [/quote:c4524345b2][/b:c4524345b2]

  Daar zit dus niet de fout in. En ik weet standaard mn internet ip omdat ik een vast ip adres voor internet heb.
 • Dan hebbie waarschijnlijk toch je router niet goed ge port-forward. :o
  Welke poorten hebbie geforward?
  Punkbuster bijvoorbeeld gebruikt niet de standaard poorten die je server wel gebruikt.
  Gaat ie daar ergens de mist in :-?
  Ik moest voor mn QuakeIIIArena server voor punkbuster poort 24300 openzetten :wink:
  kijk voor meer info over punkbuster server/client op : http://www.evenbalance.com/index.php
  Daar staat alles over je favoriete spel en poorten enzo :D :wink:
 • de site zegt hetvolgende:

  [quote:dbb3bcf407]Do I have to re-configure my firewall or proxy to use PunkBuster?

  [b:dbb3bcf407]In general, if a connection can play the Game online successfully without PunkBuster, then there will be no need to make any changes to a firewall or proxy that may be in use when PunkBuster is Installed and Enabled. [/b:dbb3bcf407]PunkBuster communicates over the Internet (and in LAN environments) using the same network channels created and used by the Game, and therefore requires no changes. Servers running with PunkBuster enabled should have UDP ports 24300-24399 open for PunkBuster to be able to operate to its fullest abilities.
  [/quote:dbb3bcf407]

  In feite komt het er dus op neer dat ik waarsfchijnlijk geen poorten hoef open te zetten. Daarnaast heb ik al aangegeven dat ik ZoneAlarm gebruik welke geen poorten openzet maar per programma regels toepast. En PB is naar mijn weten gewoon een onderdeel van CoD.
 • Ik heb ZoneAlarm even omgezet naar een pro versie (dit kan voor 15 dagen) en daarmee kan je wel poorten openzetten. Maar zoals ik al verwachtte werkte dit ook niet.
 • Ik heb het hier over je ROUTER en niet je zonealarm!
  Je moet poorten van je router openzetten. :lol: :lol: :lol:
 • Dan heb je helemaal niet goed gelezen, in mn tweede post (de 3e van het topic) staat dat ik geen router heb :wink:
 • Ik zag dat ook pas toen ik net gepost had haha :wink:
  Maar je draait dus geen server DEDICATED dan :o want dat dacht ik eigenlijk.(dat doe dus eigenlijk altijd dedicated bij zulke Games,want das eerlijker,anders zit jij OP die server en hebbie een PING van NUL.dus dan heb JIJ voordeel,en das gewoon niet eerlijk :lol: )
  Dus als je nou ff precies post wat je wil,en welke dingen je gebruikt,dan komen we er samen vast wel uit :D
 • Het is uiteindelijk al gelukt, er zat 1 vinkje in zonealarm verkeerd waardoor andere pc's mij niet konden zien. Ik draaide de rest echter wel allemaal goed. Mochten mensen dus nog vragen hebben kunnen ze ze gerust nog vragen.

  (maar nu ga ik snel verder om de commands van de server uit te proberen :D )
 • okey dan :wink:
  zo zie je maar weer dat het niet zo moeilijk is als het lijkt :D
  Veel Plezier! :D :D :D
 • [geknipt]

  laat maar
 • ik heb hier even gauw een testserver opgezet. het is een ghost recon server (gaat even niet OM het spel) en hij draait dedicated dmv een woordje achter de snelkoppeling naar de game .exe te plakken. dit gaat goed, de GR server draait even op een 2000 advanced data center server (nog nooit mee gewerkt, maar ziet er cool uit :D ). mijn router/server is een windows XP pro.

  goed; nu heb ik even voor de test van de GR server helemaal geen firewall geinstalleerd op de winXP router server (was ook een fresh install) en nu wil ik dus weten of mensen van buiten in mn GR server kunnen komen zonder firewall. de GR server staat immers achter een andere server, dus poortforwarding lijkt me wel gewents. of hoeft dit niet als je juist geen firewall draait? komen de requests dan vanzelf aan op de GR server?

  buiten dat, als ik dus in de multiplayer rooms zit van ubi, en ik zeg maak een game en ik launch die daarna, dan doet ie hem niet in dedicated mode opstarten. hoe kom ik dus van buitenaf in de GR server.
 • op de LAN werkt ie wel…als ik met pc #3 ghost opstart, zie ik de GR dedicated server en dat werkt allemaal naar behoren. maar ja, vanaf buiten he…………….
 • even proberen de situatie goed te begrijpen, je hebt de opstelling van je pc's als volgt denk ik:

  computer nr 1
  [code:1:89e44d6794] met router en GR server
  |
  ———————————————————–
  | |
  | |
  computer op computer op
  netwerk nr2 netwerk nr 3[/code:1:89e44d6794]

  In dit geval moet je ervoor zorgen dat de router zijn porten open heeft staan omdat anders de signalen tegen gehouden worden. Ook zou je moeten kijken dat je windows XP zijn firewall ook uit zet. Hierij lijkt het me wel verstandig dat je (als er geen hardwarematige firewall in de router zit) een software firewall goed configureert op computer nr 1.

  Als het goed is moet het in die situatie gewoon goed werken.
 • neej…het is dus zo:

  pc1 = server (geen firewall, en gewoon modem aangesloten) -> hub -> ghost recon server en alle andere pc's.
 • Dan moet je er voor zorgen dat bij pc1, de windows firewall ook uit staat bij een eventuele router de poorten vrijgegeven zijn en het slimste is wel om gewoon een softwarematige firewall aan te hebben.

  Dan moet je voor de GR server je softwarematige firewall (ik neem aan dat je die hebt) ook zo instellen dat de poorten vrijgegeevn zijn en dat GR zn gang mag gaan.

  Als dit zo is ingesteld zou het in feite moeten draaien. Loop met softwarematige firewalls elk menu'tje langs zodat je zeker weet dat je niets gemist hebt. Het kan soms zijn dat 1 vinkje het hele gebeuren ophoud.

  Succes
 • ik wil graag een server voor ET wolfenstein opstarten.
  ik weet niet precies hoe dat moet, volgens mij moet je de poorten 27950 tm 27960 openzetten.
  ik heb xp home edition en een 550 series speedtouch multipcmodem.(nietwireless ofzo).
  hoe kan ik de windows xp firewall uitzetten??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.