Vraag & Antwoord

Servers

PC met 2 netwerkkaarten of switch??

Anoniem
SAPPhIRE
4 antwoorden
 • Hallo,

  Inmiddels draait mijn server goed. Ik heb alleen nog 1 probleempje. Namelijk dat ik op mijn kamer maar 1 netwerkaansluiting heb op de router en dat ik 2 pc's heb aldaar. Aangezien ik bij een aantal programma's portforwarding gebruik (o.a. op de server, maar ook op mijn eigen pc) moet dit zo blijven.

  Nu weet ik niet of ik via mijn server kan zorgen dat bijvoorbeeld pakketjes voor DC++ (op port 2000) op mijn pc terechtkomen. Het liefst zou ik zien dat daarvoor een (freeware) programmaatje voor was, dat ik kan draaien op win2k. Ik heb namelijk nog wat netwerkkaartjes liggen en die kan ik dan mooi in me server plaatsen. Het ziet er dan als volgt uit.

  Een andere oplossing die ik kan bedenken is een switch kopen, maar ook hier weet ik niet of deze portforwarding ondersteunt. Opzich lijkt het mij zo dat achter de switch gewoon IP's zitten en dat als je switch een verzoek van de al geportforwarde router krijgt hij het gewoon naar de goeie pc stuurt.

  Grt,
  Lennard
 • Met een switch zal het idd prima werken het is de makkelijkste oplossing denk ik.

  Je kan evt in je server een 2de netwerkkaart zetten. (welk os draait de server)
  In windows kun je heel makkelijk 2 kaarten dmv een netwerkbrug verbinden en dan werkt het net als een switch. Onder linux kan dit vast ook wel.
  En anders kun je op je server de internetverbinding van de ene kaart delen naar de andere en hem dus gewoon als softwarematige router gebruiken.
 • Zoek je zoiets?
 • Ja! dank je, mooie sig trouwens!

  Is het trouwens ook mogelijk met een switch of heb je dan niets meer aan je NAT. Dacht dat dit in een router ook achter je (ingebouwde) switch hing dus moet kunnen met 2 switches achter elkaar d8 ik..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.