Vraag & Antwoord

Servers

Rackmount servers

Anoniem
None
3 antwoorden
  • Omdat ik mij wil verdiepen in Linux en de exploits ervan, kwam ik op het idee om een goedkoop tweedehands rackmount te kopen. Dit om ook ervaring op te doen qua fysieke webservers.

    Heeft iemand hier ervaring mee en wilt mij zaken adviseren of punten waar ik op moet letten? Kan ik uberhaupt wel een rackserver thuis op een 51mbit netwerk uitproberen?
  • kijk eens op servershop.nl of webhostingtalk.nl in het vraag en aanbod deel. Als je niet van plan bent om hem ergens in een datacentre te plaatsen zou ik het nog eens heroverwegen. Die dingen zijn gemaakt voor 24*7 met bijbehorende koeling. Niet echt iets wat je qua geluidsniveau onder je bureau wilt hebben liggen
  • Ik waardeer je onderneming, bedenk wel dat dit een zeer dure vorm van 'leren' is. Je wilt meer weten van servers en het gedrag van OS'en als *nix distro's. Ik raad je aan dit te proberen op een simpele thuis pc. Wanneer je dit onder de knie heb, is het denk ik zeer de moeite waard te upgraden naar rackmount spullen.

    Het kan zijn dat serverbeheer, *nix e.d. je helemaal niet bevallen. Ik als 'low-budget-computerlover' zou het zonde van mijn geld vinden, mochten mijn verwachtingen ervan niet uitkomen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.