Vraag & Antwoord

Servers

Server zonder videokaart?

Anoniem
rge
6 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Sinds kort beheer ik mijn server via VNC en heb de aangesloten monitor weggehaald om op een andere pc te gebruiken. Mijn werd ook verteld dat ik deze niet nodig heb, omdat je de server extern kan beheren, wat ik nu dus doe. Maar ik wilde nog een stapje verder gaan… Als ik toch geen monitor hoef aan te sluiten, kan ik de videokaart dan ook uit het systeem halen?
  Groet,


  Lennard

  Server specs
 • tja ik weet niet of het kan je kan het natuurlijk ook gewoon ff proberen
  midden in de nacht ofzo dan kan de server wel ff uit
  als het een mail server is moet je tegen iedereen zegen dat ze dan geen emails aan je moeten versturen :wink:

  succes
 • Maar wat doe je dan als je een probleem hebt met je server? Ik vind het altijd wel prettig als ik een monitor een kan sluiten om te troubleshooten. Zeker als het netwerk op die machine net niet werkt, zeg maar.
 • [quote:c5e7d34795="SAPPhIRE"]Sinds kort beheer ik mijn server via VNC en heb de aangesloten monitor weggehaald om op een andere pc te gebruiken. Mijn werd ook verteld dat ik deze niet nodig heb, omdat je de server extern kan beheren, wat ik nu dus doe. Maar ik wilde nog een stapje verder gaan… Als ik toch geen monitor hoef aan te sluiten, kan ik de videokaart dan ook uit het systeem halen?
  Server specs[/quote:c5e7d34795]
  Ga er maar vanuit dat het met deze specificaties niet gaat lukken.
  De meeste "normale" moederborden vereisen een videokaart, anders kom je gewoon niet door de POST heen.
 • Bedankt allemaal. Ik laat de videokaart er in, wel zo handig inderdaad als er zich een probleem voordoet.

  Groetjes Lennard
 • een lange tijd heb ik ook een server gedraaid zonder dat er een monitor aanwezig was. na verloop van tijd merkte ik dat de monitor er eigenlijk bij moet. dan is er weer een probleempje, dan probeer je weer iets nieuws. en uiteraard mislukt er vaak iets. alles er op en eraan vind ik persoonlijk lekkerder werken.

  d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.