Vraag & Antwoord

Servers

win 2000 server beheren via WIn Xp client.

Anoniem
fabstar81
6 antwoorden
 • ik heb een netwerk thuis met een win 2000 server. Nu wil ik vanaf mijn laptop met Win XP de server kunnen overnemen. Dus gewoon met mijn laptop de server bedienen.

  Hoe kan ik dit het beste doen en waarmee?

  In Win XP heb je wel het Externe Bureaublad gebeuren zitten. Is dit te gebruiken?
 • Extern buroblad is zeker te gebruiken. Installeer hiervoor op de server de terminal services in remote administration mode.
 • [quote:eb428a2b2c="Leo S"]Extern buroblad is zeker te gebruiken. Installeer hiervoor op de server de terminal services in remote administration mode.[/quote:eb428a2b2c]

  kan je me misschien beknopt uitleggen hoe ik dat het beste kan aanpakken?
 • Via Add/Remove programs in je control panel… Hier ga je naar Add Windows components. Vink Terminal Services aan.Als je dan op OK klikt krijg je de vraag of je Terminal Services in remote administration mode, of in application server mode wil installeren. Kies voor remote administration. De boel wordt geinstalleerd en je kan vanuit Windows XP met extern buroblad een verbinding maken naar de computernaam, of IP-adres van je server.

  Makkelijker kan het haast niet…
 • mits je de interne zooi allemaal per se wilt gebruiken zou ik gewoon radmin downen via www.radmin.com

  dit is een easy to use proggie om elke pc in je netwerk over te nemen. installeer het proggie op elke pc in je netwerk, en installeer op je server hetzelfde proggie. je kan zelfs vanaf het internet via je 2000 server achter alle pc's in je netwerk "plaats nemen" als je dat wilt.

  voordeel van radmin is dat het megasnel is, superklein proggie (1,5mb of zo) en 0 resources gebruikt. ow ja, en alles is standaard encrypted.

  ik gebruik dit al jaren en ben er pas geleden achter gekomen hoe je dus op elke pc kan komen in je netwerk. vanaf buiten :y:
 • Waarom zou je programma's van een derde partij gebruiken als Windows 2000 server dezelfde functionaliteit veel beter biedt? Met terminal services kunnen namelijk gelijktijdig twee connecties gemaakt worden, terwijl je op het console ook nog gewoon ingelogd blijft. Je neem t de PC dus niet echt over, maar logt in op een virtueel console. Bovendien kun je een terminal server sessie encrypten om zodanig een beveiligde verbinding op te zetten. Uiteraard is het ook mogelijk om via Internet in te loggen op een terminal server.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.