Vraag & Antwoord

Servers

software firewall voor windows (xp pro) server

Anoniem
Sellis
5 antwoorden
 • ik heb hier een windws XP pro server draaien (liever 2000/2003 gehad, maar problemen met install) en die moet wanneer ik over een week of wat naar oostenrijk ga 5 maanden alle server taken doen die je kan bedenken.

  het is een p2 @ 333mhz, 256mb, 4gb, 2*120gb niet in raid (staan nog vol), plus nog een 200mb schijfje waar ik ws de mailserver op wil laten draaien.
  verdere specs hier: http://specs.tweak.to/9757 tis truwens een combinatie van de 2 op de foto :D

  anywayz, ik dahct dus aan web, mail, ftp, file, dat was het eigelijk wel denk ik. ow ja, print ook. maar goed, ik heb voor een format redelijk lang ZAP gedraaid, ware het niet dat de nieuwste versie van nu mn inet laat haperen in het netwerk. :evil: oudere versies heb ik weggedonderd, dus helaas, geen zap meer voor mij.

  kerio firewall heb k geprobeerd maar toen ik die installeerde zat alles gelijk zo potdicht, dat ik niet eens meer remote de firewall kon configgen, buiten dat maak ik gebruik van ICS van windows, en als je kerio draait is het toch handiger om gebruik te maken van de built-in dhcp, dns en wat al niet meer. toen ik dat ooit eens een tijd geleden heb geinstalleerd op mn vorige server zorgde dat ook voor een stotterende internet in het netwerk, dus ook niet ideaal.

  goed, je begrijpt het al…wat is een goede, simpele netwerk firewall voor mijn server. NPF is bout als server firewall, zap zorgt dat je de ene keer wel, andere keer niet stealth ben (al was dit wel de meest eenvoudige en relaxte/stabiele tot nu toe), kerio is eigelijk de beste….maar ikke niet :cry: , en al die kleine firewalls zijn gewoon niet goed genoeg voor een ICS server.
  hebben jullie dus suggesties? mocht mn server het uithouden, is het dus de bedoeling dat de firewall mn server ook 5 maanden beschermt tegen al die enge mensen op het internet.


  ow ja, en mn ouders moeten in principe alles kunnen……met die firewall.

  tips?! :D
 • Zonealarm
 • uhm…nog suggesties voor welke versie?
  bijvoorbeeld je hebt tegenwoordig met ingebouwde virusscanner e.d..

  pro, free…ga zo maar door?
 • Ik vind persoonlijk de free versie voldoende zonder anti-virus, want daar heb ik liever andere software voor.
 • ya, ik heb norton corporate 9.0 ervoor. speciaal voor servers dus minder resources….(hoop ik)

  is die gratis zone alarm net zo goed als de pro?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.