Vraag & Antwoord

Servers

cannot login 2 domain controller

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Ik ben sinds kort bezig met win2000 en win2003 nu heb ik een win2000 domain controller op het bedrijfsnetwerk(30 gebruikers) en werkte het goed. Nu krijg ik alleen bij 1 pc een login error als ik wil inloggen op het domein.(ik kan overigens wel inloggen als diezelfde gebruiker op andere pc,s en kom zo wel op het netwerk) Verder als ik lokaal inloge op diezelfde pc kan ik wel op het netwerk dus de ip settings etc staan goed.(en netwerk kaart etc is ook goed) ik ben bang dat het aan de server kant ligt iets met computers etc Weet iemand wat dit kan zijn en waar het aan kan liggen?

  Alvast bedankt
 • heb je de computer wel toegevoegd bij de active directory?
 • Ja natuurlijk :) die staat in de active directory
  zo dom ben ik ook weer nie hehe :)

  wat kan het zijn ? ?
 • Misschien ben je dan wel niet zo dom om geen computeraccounts aan te maken, maar ff melden welke foutmelding je krijgt kan ook geen kwaad denk ik…
 • nee sorry dat weet ik maar zoals ik hierboven al schreef.

  Ik krijg een foutmelding cant connect to the domain controller als ik wil inloggen bij deze computer(met alle accounts) de accounts werken op andere werkplekken wel.
 • Je zegt dat de IP's etc. goed staan, maar weet je zeker dat de je de DNS goed hebt staan. Bij logonverificatie wordt nl. eerst aan DNS gevraagd wat de adressen van de domain controller(s) is, vervolgens WINS (indien geconfigureerd) en (afhankelijk van evt node settings door DHCP) uiteindelijk d.m.v. broadcasting, maar dan mag er geen router tussen zitten.
  Mischien een firewall progje geinstalleerd ?
 • Nee er zit geen firewall proje op geinstalleerd

  het is 1 van me pc,s in me netwerk die niet de domain controller meer op komt(met geen enkele gebruikers naam ook geen admin) en de ip,s worden door mijn dhcp server uitgedeeld . Verder als ik op deze pc LOKAAL inlog kan ik dmv uitvoeren wel op de servers (vul hier dan ook de gebruikersnaam etc in ) maar dus niet via het inlogscherm.
  dus waar nu het probleem ligt…………
 • Gooi die pc eens uit de AD en meld hem daarna weer opnieuw aan.

  Bij ons hebben wij daar ook last van

  Bepaalde pc's worden om de een of andere reden uit het domein gegooit.

  Dit blijft zo we moeten eens per week en soms vaker de pc opnieuw in het domein hangen.

  Heel apart
  of moet ik zeggen heel Microsoft
 • [quote:6902f09dee="Sylhouette"]Gooi die pc eens uit de AD en meld hem daarna weer opnieuw aan.

  Bij ons hebben wij daar ook last van

  Bepaalde pc's worden om de een of andere reden uit het domein gegooit.

  Dit blijft zo we moeten eens per week en soms vaker de pc opnieuw in het domein hangen.

  Heel apart
  of moet ik zeggen heel Microsoft[/quote:6902f09dee]
  Dit probleem zie je nog wel eens als de pc's gekloond zijn (met bijv. Ghost) en de pc's daarna gerenamed worden als ze in het netwerk hangen, de oude naam wordt dan inderdaad uit het domein gegooid…..Ik zeg niet dat dat het rpobleem van de vraagsteller is, maar misschien wel iets om even naar te kijken.
 • [quote:35c4ea6389="casanova"]nee sorry dat weet ik maar zoals ik hierboven al schreef.

  Ik krijg een foutmelding cant connect to the domain controller als ik wil inloggen bij deze computer(met alle accounts) de accounts werken op andere werkplekken wel.[/quote:35c4ea6389]
  Ja, je krijgt "een foutmelding". Moeten wij dan maar raden welke foutmelding? Iedere foutmelding heeft een oorzaak en deze staat vaak in de eventlogs. Kijk dus eens in de eventviewer op de PC of de domain controller(s).
 • Er staat helamaal niks in de event viewer.

  Ik heb wel deze foutmelding erin staan ik denk dat het er iets mee te maken heeft maar weet niet wat het betekend kan iemand me helpen?


  The session setup from the computer Computer 1 failed because there is no trust account in the security database for this computer. The name of the account referenced in the security database is computer1$.
 • Juist, meld de machine maar opnieuw aan het domain.
 • Ik heb een nieuwe computernaam gegeven en opnieuw aangemeld maar dit deed niets
  maar wat betekend deze melding dan precies? ?
 • [quote:f98761bc13="casanova"]Ik heb een nieuwe computernaam gegeven en opnieuw aangemeld maar dit deed niets
  maar wat betekend deze melding dan precies? ?[/quote:f98761bc13]
  Voor iedere gebruiker en computer dient er een account te zijn, volgens de melding die jij gaf, is die er dus niet en zou aangemaakt moeten worden bij het aanmelden. Je geeft aan dat je de naam gewijzigd hebt en opnieuw aangemeld hebt bij het domein, maar dat er niks gebeurt…..Dat laatste lijkt mij nogal sterk, immers een computer die [b:f98761bc13]niks[/b:f98761bc13] doet, staat uit of is stuk. Wees duidelijk in wat je doet en wat voor meldingen je krijgt, desnoods met screenshots, des te eerder ben je geholpen.
 • Hoe voeg jij een computer toe aan het domein? Maak je eerst een computeraccount aan in A.D. en maak je daarna pas de computer lid van het domein, of laat je een computeraccount aanmaken tijdens het aanmelden van de computer op het domein? De laatste methode heeft mijn voorkeur.

  Wat je kan doen is de computer lid maken van een werkgroep. Als het goed is wordt dan het computeraccount automatisch verwijderd uit A.D. Controleer dit. Als er nog een verwijzing naar de computer staat in A.D. moet je die ff handmatig verwijderen. Start de PC opnieuw op en meld hem opnieuw op het domein aan. Als het goed is wordt gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord van een account die rechten heeft om computers aan te melden op het domein. Als de computer is aangemeld, start je hem opnieuw op en dan moet het werken. Controleer ook even of het computeraccount is aangemaakt in A.D.
 • Jah ik heb hem eerst lid gemaakt van een werkgroup en daarna op de server en nu doet ie het :) bedankt voor alles !!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.