Vraag & Antwoord

Servers

Server 2003 met Windows 98 clients

Anoniem
Venzent
3 antwoorden
 • Binnenkort gaan we op mijn werk de oude NT 4.0 servers vervangen door nieuwe servers met Windows 2003 server. :D
  De meeste van onze clients draaien nog op Windows 98 SE.
  Een beperkt aantal clients wordt vervangen door nieuwe machines met Windows XP professional.

  Ik heb altijd aangenomen dat clients met windows 98 SE waarop DSCLIENT van Microsoft is geïnstalleerd gewoon kunnen inloggen op een 2003 domein controller in mixed mode. De enige beperkingen die de client dan heeft betreffen de active directory.

  Onze huisfirma inzake automatisering zegt dat 98 clients mogelijk zijn in een domein met 2003 DC maar zij raden het echter sterk af omdat er volgens hun problemen kunnen ontstaan. :-?
  Welke problemen het concreet betreft blijft in het midden.

  Ik ben dus op zoek naar ervaringsdeskundigen die de combinatie Windows 2003 server en Windows 98 clients aan den lijve hebben ondervonden en mij daarover meer kunnen vertellen.

  Dank jullie wel.
 • In principe kunnen Windows 98 clients zonder problemen en zelfs zonder AD-client inloggen op een 2003-domein. Het wordt wat anders als het om Windows 95 machines gaat. Hiervoor moet je eerst SMB-signing op de Domain Controllers uitschakelen.
 • Een van de zaken die W2K3 vereist is protocol signing… ik weet niet of W98 dat ondersteund… dat zou een probleem kunnen zijn… Maar dat kun je in de server security uitzetten eventueel/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.