Vraag & Antwoord

Servers

Restore met ArcServe lukt niet?!?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik zit met het volgende brandende probleem. Een school draaide met NT4 server en maakte een backup met ArcServe 2000 op tape. Nu wilden ze over naar 2003 server. Ik heb alle data van de server gekopieerd naar een veilige plek. Samen met een medewerker van de school alles nog eens doorgelopen en inderdaad 'alles' stond veilig. Server upgrade gedaan en opnieuw geïnstalleerd. Toen bleek dat een map met foto's ook nog op de server stond. Weg dus.
  Vlak voor de vakantie hadden ze ook een nieuwe tapestreamer aangeschaft, maar die werkte nog niet goed. De laatste back-ups zijn dus onbruikbaar, wel zijn er nog oude tapes. Ik heb de oude streamer meegenomen en samen met ArcServe op een andere server gezet. Echter er zijn wat problemen:
  - ik kan wel een hele tape restoren naar een map als dit sequence 1(??) is, hier staat echter alleen de NT4 partitie op, dus onbruikbaar
  - ik kan niet op sessie zoeken
  - ik kan niet een tweede tape uit dezelfde sessie (sequence 2??) terug lezen, dan vraagt ie om sequence 1 (en dan wordt weer alleen NT4 partitie terug gezet)

  Kortom, ik weet niet goed hie ik dit met ArcServe moet aanpakken. Ik weet wel het admin wachtwoord waarmee de jobs aangemaakt zijn, maar dan ..?

  Wie weet een oplossing of heeft een tip?? Alles is welkom!
 • Arcserve is niet echt mijn favoriete backupsoftware. Probeer het eens met Veritas BackupExec. Maak een catalog van de tape en je kan zo zien wat er allemaal op staat. Je kan dan uiteraard ook de bestandjes aanvinken die gerestored moeten worden.
 • Moet je wel BackUp Exec hebben ;-)
  Zal eens gaan kijken. Iemand anders een tip met ArcServe?
 • [quote:af6a49c45e="Sellis"]Moet je wel BackUp Exec hebben ;-)[/quote:af6a49c45e]
  Ja, dat is uiteraard wel zo.
 • Ik kreeg elders de tip om de tape eerst in de database in te lezen. En inderdaad daarna kun je op map/bestandsniveau wel teruglezen en restoren. Alle foto's zijn gered. Zullen ze wel blij mee zijn :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.