Vraag & Antwoord

Servers

openbare map Exchange 5.5 uit backup halen?

Anoniem
Sellis
6 antwoorden
 • Met een backup op tape is de c-schijf en d-schijf meegenomen. Server draait op NT4 met Exchange 5.5. In Exchange was een openbare map met e-mail adressen aanwezig waar iedereen gebruik van kon maken. Helaas is tijdens een nieuwe installatie (naar windows 2003 en exchange 2003) mij vergeten te vertellen dat deze map aanwezig was. "Mail hoefde niet bewaard te blijven!"
  Nu is er nog wel een backup tape waar de openbare map in Exchange te vinden zal zijn. Is deze eruit te halen en in Exchange 2003 weer te importeren??

  Bij voorbaat dank voor het meedenken!
 • Ik betwijfel sterk of een exchange 5.5 naar 2003 geimporteerd kan worden, tenzij je een bricklevel backup hebt gemaakt. Anders dient de naam van de nieuwe exchangeserver identiek te zijn aan die van de oude. "eenvoudigste" is om op een oude machine de oude omgeving opnieuw te installeren en zo de mailbox te restoren.
 • Als het goed is is er inderdaad op bricklevel (mbv ArcServe back-up agent voor exchange) een back-up gemaakt. Zou het dan wel kunnen? Hoe kan ik dat het beste aanpakken?
 • Indien de agent al geinstalleerd is op de nieuwe omgeving, kan de proberen de publieke mappen te restoren en dan niet naar de originele lokatie, maar hem verwijzen naar de nieuwe omgeving, maar je blijft natuurlijk met een flink versie-verschil zitten. Anders dien je alsnog een oude omgeving te installeren en daarna middels een client op emailniveau de mail overzetten.
 • Ik ga eens wat proberen. Bedankt in ieder geval.
 • Als je de public folder in een aparte omgeving ge-restored hebt, kun je hem heel eenvoudig in de nieuwe omgeving importeren met behulp van Outlook.

  Je kan namelijk in Outlook de public folder in de aparte omgeving in een .pst bestand zetten door hem te archiveren. Kies als datum dan een datum in de toekomst. Dit zorgt ervoor dat alle items die erin staan gearchiveerd worden. Dit pst bestand kun je in de nieuwe omgeving importeren in een nieuw aangemaakte public folder.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.