Vraag & Antwoord

Servers

Apache werkt niet

Anoniem
None
9 antwoorden
  • Ik heb XAMPP. Als ik Apache en MySQL opgestart heb, kan ik niet bij http://localhost komen. Na het opstarten van Apache blijft mijn CPU-gebruik consequent groter dan 90%. Weet iemand hoe dit zou kunnen komen? Ik gebruik trouwens Windows XP Home met als browser Mozilla Firefox.
  • Probeer eens http://127.0.0.1 Als dit werkt is het een DNS resolve probleem. In de PCM van deze maand (nov) staat een handige tip:

    Maak een textbestand aan met bv Kladblok. Zet daarin achter elkaar het IP adres en de naam die daar bij hoort, onderling gescheiden door een tab (naast de Q):
    [code:1:3198dd844a]
    127.0.0.1[TAB]localhost
    192.168.0.1[TAB]Mijn Computer
    192.168.0.2[TAB]Peter
    192.168.0.3[TAB]Carlijn
    [/code:1:3198dd844a]

    Dit bestand noem je Hosts, maar het mag geen extentie hebben (zoals bv .txt oid). Windows plaatst dit er meestal automatisch bij, maar dan moet je het handmatig verwijderen. Je plaatst dit bestand in de Windows map van elke PC in je netwerk. Hoewel deze tip in principe bedoeld is voor Win 95 & 98 zou het bij elke Windows variant moeten werken (tenminste, als M$ backwards compatible wil zijn….) Heb je maar 1 PC of geen netwerk zet je alleen localhost in dit bestandje.

    Groet, M.V. Wesstein
  • Ook http://127.0.0.1 werkt niet, dus heb ik je tip geprobeerd. Ik heb het bestand aangemaakt, de gegevens goed ingevuld en het in de Windows map gezet, maar er is niks veranderd. Apache werkt dus nog steeds niet.
  • Weet je zeker dat het bestandje Hosts heet en niet Hosts.txt oid? Mocht dat goed zijn is er meer aan de hand, maar ik heb (gelukkig) geen XP dus daar kan ik je niet mee helpen.

    Groet, M.V. Wesstein
  • Ja, ik heb het bestand wel als Hosts opgeslagen, maar het werkt niet.
  • AFAIK heeft windows XP/2000 (en ook oudere versies) standaard al een hosts file, dat staat in C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
    Die heeft standaard al de localhost entry, dus het lijkt me een knap overbodige tip.
    Uiteraard kan je je bestaande hostfile wel effe checken op inhoud…
  • klopt idd die staat er al standaard in.. maar euhmmm

    Als 127.0.0.1 niet werkt, dan draait de apache service gewoon niet, of niet op de juiste poort.

    Check eens in het overzicht configuratiescherm –> systeembeheer –> services –> apache

    of ie wel gestart is. Zo niet start hem eens en kijk wat voor fout ie geeft.

    Misschien draait je IIS wel, en is je poort al geblockt.
  • Ik heb gekeken in het overzicht van Configuratiescherm -> Systeembeheer -> Services. Apache staat er niet bij als ik 'm opstart.
  • apache opnieuw installeren dan maar…

    En let goed op tijdens de installatie… Dr vliegen ook wat DOS-boxen voorbij, soms bevatten deze foutmeldingen !

    Ik draai met 2.0.52

    Die kun je herkennen in het services menu en taakbalk: http://www.scheijgrond.nl/beeld.JPG

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.