Vraag & Antwoord

Servers

Server opstarten die bereikbaar is voor meerdere pc's

Anoniem
elloco
12 antwoorden
 • Beste mensen,

  aangezien dit mijn eerste post is en ik toch de zoekfunctie al gebruikt heb kan ik nog weinig specifieks vinden.

  Ik heb thuis 3 pc's en 2 laptops. Nu wil ik een server inrichten die voor alle pc's bereikbaar is en waarop we dus ook gegevens moeten kunnen uitwisselen. Mijn eerste vraag is dit handig of is het makkelijker om iets van een netwerkverbinding te maken.

  Het liefst heb ik iets waarmee er niet altijd 1 computer hoeft aan te staan en de gegevens toch bereikbaar blijven.

  Ik ben een tijdje bezig geweest het maken van netwerkverbindingen maar ik kan gewoon zelf niks inrichten!

  Dus kort samengevat ik wil een server opstarten met daaronder alle computers hangen die voor iedereen bereikbaar zijn en de mogelijkheid om gegevens uit te wisselen!!

  Graag jullie reactie!

  Groetjes
 • Zolang je met pc en server twee verschillende dingen bedoelt slaat het ergens op :-) je server moet voor een goede functionaliteit natuurlijk wel altijd aan staan.

  Ik denk dat voor jou de handigste oplossing om een server neer te zetten of 1 pc server te maken en dan met bestanden delen gezamenlijke folders te maken. Dit kan dmv windows XP professional ook op user niveau met passworden e.d.
 • sorry nu ik het idd nog een keer door lees raak ik ook in de war!

  Het enigste wat ik eigenlijk wil is zeg maar netwerkschijven maken waarop ik gegevens vanaf alle computers kan op zetten en ook weer afhalen!

  Dus gewoon alle info kunnen raadplegen en wijzigen!

  Zo iets duidelijker?

  Greetz
 • [quote:fbec51c68a="dOnnyPlayer"]sorry nu ik het idd nog een keer door lees raak ik ook in de war!

  Het enigste wat ik eigenlijk wil is zeg maar netwerkschijven maken waarop ik gegevens vanaf alle computers kan op zetten en ook weer afhalen!

  Dus gewoon alle info kunnen raadplegen en wijzigen!

  Zo iets duidelijker?

  Greetz[/quote:fbec51c68a]

  Dus als ik het goed begrijp wil je 1 computer/server waar je verschillende netwerkschijven op maakt zodat je er met de andere computers bij kan?

  Dan is het wel handig als je de server aan laat staan, aangezien je anders de schijven niet kan benaderen
 • Bouw een klein, passief gekoeld dus stil, compuutje en zet daar Linux op. Scheelt in de licentiekosten ;) Debian & Slackware hebben een reputatie voor veiligheid en stabiliteit, maar functioneel kun je elke 'mainsteam' Linux distro gebruiken. Installeren en configureren is mss niet het makkelijkst, maar voor de veiligheid is dat niet erg: hoe moeilijker je het een 'inbreker' maakt, des te eerder zallie het opgeven ;)

  Groet, M.V. Wesstein
 • en als ik iets van een ftp maak dan is dat ook benaderbaar zonder dat er iets aan hoeft te staan? Hoe groot kun je zoiets maken of ligt dat aan je provider?

  Wij hebben thuis een hub. Als ik gegevens van een andere pc wil halen die in een gedeelde map staan hoe moet ik die dan benaderen! Als ik probeer netwerk aan te leggen dan krijg ik die andere pc's steeds niet te zien?

  Greetz
 • Ik vrees dat je er niks van begrijpt… Als je wilt dat een server werkt moetie wel aan staan! Zet je de server uit istie niet meer bereikbaar! Dat lijkt me toch niet moeilijk te begrijpen, niet? :-\ Dus ook een FTP server moet [b:5eb7b43aa9]aan[/b:5eb7b43aa9] staan om te kunnen werken. Advies: verdiep je eens in de merites van netwerken (wat het nou eigenlijk zijn, hoe het werkt, etc) in het Netwerkforum. Om je op weg te helpen: computers kunnen elkaar alleen maar 'zien' als ze in hetzelfde netwerk zitten. Elke compu in een netwerk met hub dient een Hosts-bestandje te hebben voor het basale DNS resolving binnen je netwerk, anders werkt het niet. Heb je een router kun je via DHCP diverse instellingen laten overnemen, maar met een hub moet je zo'n bestandje zelf schrijven (is niet moeilijk, als je maar weet hoe netwerken werken). IMHO heb je nog onvoldoende kennis om dit 'avontuur' tot een goed eind te brengen. Da's niet erg, maar neem de tijd om je er in te verdiepen: als er iets fout gaat moet je het kunnen oplossen…

  Groet, M.V. Wesstein
 • Ik denk dat ik het wel snap.

  Met FTP wordt (denk ik) bedoeld dat de gegevens naar een gedeelde schijf op internet (zoals yahoo ofzo) wordt geschreven, in dat geval hoeft de computer niet aan te staan maar kan je wel de schijven gebruiken.
  Dit is echter heel langzaam bij grotere bestanden.

  Als je een server in je lokale netwerk wilt zetten moet deze altijd aanstaan want andersa is je data gewoonweg nioet bereikbaar.

  Als je gewoon documenten wilt delen en verder eigenlijk te maken hebt met eens server kan je ook gewoon een oude bak met windows NT 4.0 WS erop laten draaien als file-server.
 • Als je geen computers wilt laten draaien koop je een USB stick van 1 of 2 Gig en leg je die in de woon kamer.
  Als iemand dan bestanden nodig heeft pakt hij de stick en gebruikt wat hij nodig heeft.

  Wil je altijd waar dan ook en op welk tijdstip dan ook bij je bestanden kunnen komen dan dien je deze lakaal op 1 machine te zetten en deze dus altijd aan te laten staan.
 • ik geloof dat er versch versies van windows een functie is om een netwerkverbinding te maken, en daarbij een gedeelde map een schijf-letter te geven. Dus als je dan op schijf P:\ iets opslaat staat dat eigelijk op //pc-boven/shareddocs of iets in die richting. wel moet de pc (in dit geval pc-boven) aanstaan. Tis zoiets als: op een tv zonder stroom kun je geen tv kijken… :P :P :P
 • ikheb onlangs (natuurlijk ben ik vergeten waar) iets gezien dat misschien interesant is voor dit probleem, een hardeschijf die gewoon deel is van het netwerk. de schijf kan op verschillende manieren aan het netwerk gehangen worden (draadloos of via netwerk kabel)
 • zoiets al http://silverapp1.mycom.nl/MyCom/Store/productdetailedinfo.do?productID=69745&productType=1 dus?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.