Vraag & Antwoord

Servers

FTP SERVER

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb een vraag over mijn FTP Server .
  Ik heb een netwerk en als ik op een andere computer in mijn Netwerk op mijn PC wil kijken dus de ftp server dan moet ik een wachtwoord in typen maar ik weet niet welke dat is , en ik heb hem nooit volgens mij hoeven instellen , maar weet iemand hoe je zoon wachtwoord in kan stellen???
  Groetjes Bram.
 • Komt ie beste Bram:

  Na jou bericht te hebben gelezen, ga ik er vanuit dat jij het hebt over twee computers met een Windows besturingssysteem. Om via het netwerk naar bestanden van computer A naar computer B te gaan, klik jij via 'Mijn netwerklocaties' naar de computer en probeer je een gedeelde schijf te bereiken.

  Prima. Zorg ervoor dat op computer B een gebruikersnaam en wachtwoord aangemaakt zijn, zodat je gemakkelijk in kan loggen.

  Dit heet geen 'FTP-server', en heeft hier ook niets mee te maken.

  - - -

  Andere mogelijkheid die je bedoelt:

  Via je webbrowser (bv Internet Explorer) probeer jij een ftp-account te bereiken. Voorbeeld: ftp://jeftpaccount.nl . Na een keer dit bezocht te hebben, staat deze url vaak ook in je 'Mijn netwerklocaties'. Hier probeer jij inderdaad via FTP een server te bereiken. Wachtwoord en/of gebruikersnaam kunnen wij uiteraard niet weten. Daar moet je bij je provider voor zijn.

  [b:139dc044fd]Let op[/b:139dc044fd]
  Ik heb het hier over twee totaal verschillende dingen. Pas je bericht aan en geef wat meer informatie, want hier snapt niemand wat van.

  d.
 • Nee ik heb 2 computers in het netwerk.
  en ik bedoel als je op een andere computer in mijn netwerk op mijn server wilt komen dan (via netwerk omgeving bijv.)dan moet je een wachtwoord in typen en dat snap ik niet want ik weet niet welke dat is.
  groeten bram
 • Nou, we komen al een heel eind Bram. Als je nu eens opgeeft wat voor computers je gebruikt, kunnen we dat probleempje zo fixen.

  Dus:
  - Welk besturingssysteem gebruik je?
  - Heb je mappen gedeeld?
  - Alle protocollen in gebruik?
  - Staat printer/mappen delen aan?

  Tip:
  - Al eens gebruikersnaam 'Administrator' ingevuld, wachtwoord leeggelaten en op OK gedrukt?
 • hallo
  Nou ik gebruik op de server XP pro. en op die andere win98 SE .
  En ik heb mappen gedeeld ja.
  Maar wat zijn protocollen ?
  en mappen enz. delen staat aan .
  Groeten bram
 • Kijk even op je Win XP Pro computer welke accounts er allemaal bestaan:
  - Administrator?
  - Jij?
  - Andere familie?

  Zoniet, maak voor jezelf even een account aan met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als jouw Win 98 SE computer. Start de computers even opnieuw op en gebruik je nieuwe wachtwoord en gebuikersnaam om in de Win XP Pro machine te komen.

  [b:42d48a6100]Verder[/b:42d48a6100]
  Protocollen zorgen voor de netwerkcommunicatie tussen pc's (Via netwerk, internet, printer etc) . Jij moet in ieder geval TCP/IP-protocol hebben geïnstalleerd. Aangezien je een gebruikersnaam in moet vullen, denk ik dat deze geïnstalleerd.
 • Bedoel je op de win98SE PC als je opstart en dan inlogt of als je van de win98SE PC wil inloggen op mijn Server.
 • Bedoel je dat? of niet?
 • ik heb het gedaan wat u zij ik snap ook wat u bedoelde maar als je bij de win98se pc op netwerkomgeving drukt en dan op de server dan moet je een wachtwoord in typen moet ik dan het wachtwoord intypen van de win98 pc zelf of van de server maar ze doen het allebij nog niet.
  Bram
 • Wat Dilbert bedoelt is dat je op de WinXP machine een gebruikersaccount aan moet maken, die dezeflde naam en wachtwoord heef als die je op de Win98 machine gebruikt om je aan te melden. En dan niet vergeten te kijken of die gebruiker de te benaderen share ook daadwerkelijk mag benaderen. Zoniet dan moet je die account toevoegen aan de share.
 • hallo,
  bedankt voor u bericht .
  maar ik heb net me computer opnieuw geinstalleert dus ik heb geen server meer. Dat wou ik ook omdat ik geen FTP server wil maar een webserver , dus wil iemand me helpen hoe je een webserver kan bouwen???
  Groeten Bram
 • Je wilt nu echt hele andere dingen Bram.

  Om een webserver te 'bouwen' geef ik je wat tips:
  - trefwoorden: webserver, bouwen, apache, os, ftp,
  - middelen: google, zoekfunctie van dit forum, apache.org
 • Wel enigszins bejaard artikel, maar bedoeld om een indruk te krijgen van hoe een server gebouwd wordt en uit welke componenten die bestaat - zie URL
  http://www.hardwareanalysis.com/content/article/1549/

  Hopelijk dat er een professional aanwezig is die je kan verwijzen naar een recent artikel over het bouwen van een server volgens de laatste inzichten.
 • als je wilt beginnen met een webserver is een all-in-one pakket denk ik erg handig… Op de volgende site kan je een pakket vinden met apache 1.3, php 5 (4 kan ook) en mysql. Werkt meteen!

  http://www.wampserver.com/en/index.php
 • hallo,
  sorry dat ik lang geen antwoord heb gegeven.
  ik ben lang niet op het forum geweest.
  groeten bram

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.