Vraag & Antwoord

Servers

FTP Server en veiligheid

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Al langer denk ik er over een FTP server te installeren op mijn PC zodat ik op een willekeurige locatie eenvoudig bij al mijn files kan. Mijn PC staat bijna altijd aan en heeft een ADSL verbinding met het internet.
  Het artikel in Computer Totaal maakt dat denken weer actueel.
  Maar wat mij altijd weerhoud is de vraag: Wat voor risico neem ik nou als ik een server installeer en poort 21 in mijn firewall open zet?
  Dat het het veiligste is de boel rigoreus op slot te houden snap ik. Maar is het risico nou werkelijk groot of rechtvaardigt een groot gemak een beperkt risico? KaZaa heb ik ook wel eens een paar dagen geinstalleerd gehad.
  Wie kan daar iets zinnigs over zeggen? In het Computer Totaal artikel mis ik het aspect veiligheid een beetje.
 • Een goed geconfigureerde firewall met een goed wachtwoord op je ftp server zorgt niet voor een groot risico. Denk maar aan een webserver :er staan er honderdduizenden in datacenters met (bijna) allemaal een ftp server. Als dit echt onveilig was dan zou niemand dit druven te gebruiken.
 • In wezen zijn er 3 risico's"

  1- je FTP server (programma) bevat een securityleak en daardoor kan mogelijk ingebroken worden. Dit heeft als extra risico dat misschien code kan wordne uitgevoerd waardoor je beveiliging van binneuit wordt uitgehold. ==> Zorg dat je proggie up to date is.

  2- je password wordt gekraakt met en " brute force attack" . Hiermee kan een indringer zich voordoen als juozelf en dus al je files inzien/wijzigen etc.
  ==> Zorg voor een sterk password.

  3- je password wordt op het internet onderschept; FTP werkt standaard immers non-encrypted. Risico hetzelfde als bij 2.

  Kortom: tenzij je je server niet up to date houdt is het grootste risico dat iemand bij jouw bestanden kan (moet je zelf bedenken hoe erg dat is) of uit jouw naam allerlei troep ter download aanbiedt op jouw pc…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.